KJTS Group Berhad (KJTS) penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, Thailand dan Singapura, mengumumkan anak syarikat Kumpulan, KJTN Engineering Co., Ltd. (KJTN Engineering) telah dianugerahkan kontrak kerja selama 15 tahun dengan Central World Hotel Company Limited (CENTARA).

Kontrak tersebut merangkumi kerja-kerja pengubahsuaian, penyediaan pengurusan, penyeliaan, kakitangan, bahan, peralatan dan bekalan yang diperlukan untuk mengendalikan dan menyelenggara loji penyejuk (perkhidmatan O&M) dan bekalan air sejuk di Hotel Centara Grand di Central World di Bangkok, Thailand.

Pengarah KJTN Engineering Co., Ltd., Kitti Chungsawanant berkata, perjanjian dengan CENTARA ini melambangkan komitmen syarikat untuk mengembangkan perniagaan di Thailand sebagai salah satu pasaran serantau teras kumpulan KJTS.

“Ia juga menandakan permulaan hubungan perniagaan yang penting untuk kumpulan KJTS dengan Kumpulan Pusat dan kami berharap kumpulan KJTS akan dapat menyediakan lebih banyak perkhidmatan sokongan bangunan kepada Kumpulan Pusat pada masa hadapan,” katanya di sini hari ini.

Chungsawanant menambah, di bawah terma perjanjian, KJTN Engineering akan membiayai kerja-kerja pengubahsuaian dan semasa tempoh perkhidmatan O&M mengenakan bayaran tetap sebanyak THB698,147 bulanan yang bersamaan dengan kira-kira RM93,155 dan yuran berubah setiap bulan berdasarkan air sejuk yang dibekalkan.

Jumlah yuran tetap selama 15 tahun ialah THB125,666,460 yang bersamaan dengan lebih kurang RM16,767,927.

“Kerja-kerja pengubahsuaian dijangka bermula pada 1 Februari 2024 dan akan siap pada 30 November 2024. Perkhidmatan O&M dan bekalan air sejuk akan bermula pada 1 Disember 2024 dan siap pada 30 November 2039. Kepentingan pemilikan dalam loji penyejuk akan dipindahkan kepada CENTARA pada akhir perjanjian,” katanya.

CENTARA, entiti perniagaan hospitaliti Thailand dan telah beroperasi selama lebih 19 tahun, adalah sebahagian daripada Central Group yang dihormati, salah satu konglomerat komersial swasta terbesar di Thailand dengan lebih daripada 50 anak syarikat dengan pelaburan yang pelbagai dalam pelbagai syarikat di dalam dan di luar negara.

Sektor perniagaan Central Group termasuk runcit, pembangunan hartanah, pengurusan jenama, hospitaliti, sektor makanan dan minuman serta gaya hidup digital. Perkongsian ini menekankan kepakaran dan komitmen KJTN Engineering untuk menyampaikan penyelesaian yang inovatif dan mesra alam dalam industri perkhidmatan sokongan bangunan.

Usaha niaga ini bersedia untuk mengukuhkan kedudukan KJTS dalam pasaran, mencerminkan tumpuan strategik untuk mengembangkan perkhidmatan dan pengaruh Kumpulan di seluruh Malaysia, Thailand dan Singapura.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini