Amazfit, jenama boleh pakai pintar global terkemuka yang dimiliki oleh Zepp Health hari ini mengumumkan kerjasama julung kalinya dengan pelari maraton dan pemegang rekod dunia Kelvin Kiptum, yang merupakan satu-satunya atlet untuk menamatkan larian dalam masa kurang daripada dua jam dan satu minit.

Sebagai duta Amazfit, Kiptum akan menggunakan Amazfit Cheetah Pro untuk menguruskan latihan dan prestasi perlumbaannya, sebelum perlumbaan maraton di Rotterdam dan Paris.

Zepp Health menyatakan semangatnya dengan perkongsian dinamik ini, dengan Pengtao Yu, Naib Presiden Reka Bentuk Perindustrian, Jenama & Pemasaran Pengguna Pengrao Yu berkata mereka sangat teruja dengan kerjasama antara Amazfit dan Kelvin Kiptum.

“Sebagai sebuah syarikat teknologi kesihatan, kami berbangga untuk menyokong usaha Kelvin untuk memecahkan rekod dan memberi inspirasi kepada individu di seluruh dunia untuk mencapai matlamat kesihatan dan kecergasan mereka sendiri.

Perkongsian ini adalah bukti komitmen kami untuk memperkasakan orang ramai untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat melalui penyelesaian kecergasan penjagaan kesihatan yang pintar,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Pencapaian maraton di Chicago baru-baru ini Kelvin Kiptum mencatatkan masa 2:00:35 yang luar biasa, menetapkan peringkat untuk kerjasama yang luar biasa.

Setelah turut menakluki maraton di Valencia pada 2022 dan London pada 2023, pelari berusia 24 tahun itu menyasarkan untuk memecahkan rekod 2 jam di Rotterdam pada April 2024, dan meraih emas di Sukan Olimpik 2024 di Paris.

Untuk membantu persiapannya, Kelvin akan memakai Amazfit Cheetah Pro. Pakar jam tangan larian ini menampilkan antena GPS dwi-jalur terpolar pekeliling MaxTrack™, yang telah diuji untuk mencapai 99.5% ketepatan pengesan GPS profesional, bersama-sama dengan Zepp Coach™ yang inovatif jenama – penyelesaian AI yang menjana pelan yang disesuaikan dan panduan untuk atlet yang ingin membuat persediaan untuk maraton dalam keadaan optimum mereka.

Teknologi canggih ini akan menyokong Kelvin Kiptum sambil dia mengasah butiran latihannya yang lebih halus.

Sementara itu, Kelvin Kiptum berkongsi pengalamannya berkata bergabubg dengan Amazfit untuk julung-julung kali ini benar-benar mengujakan.

“Amazfit Cheetah Pro telah menjadi sebahagian daripada rejimen latihan saya. Memandangkan saya berhasrat untuk memecahkan tanda 2 jam di Rotterdam dan mengejar emas di Sukan Olimpik Paris, saya yakin Amazfit akan menjadi sekutu utama saya dalam menolak had potensi manusia. Bersama-sama, kita bersedia untuk mentakrifkan semula apa yang mungkin,” katanya.

Sama seperti jam tangan pintar dan cincin pintar jenama itu direka untuk atlet yang ingin menembusi sempadan mereka dengan sokongan teknologi termaju, Kelvin Kiptum secara berterusan menunjukkan potensi keupayaan manusia tanpa had.

Dengan menjalin perkongsian strategik dengan atlet elit seperti Kelvin Kiptum, Amazfit menyasarkan untuk mencipta platform yang melangkaui sempadan geografi, memberikan pandangan berharga tentang prestasi, latihan dan ketahanan untuk atlet yang bercita-cita tinggi dan profesional.

Amazfit Cheetah Pro boleh didapati di https://amazfit.com.my/store/ dan peruncit terpilih di seluruh dunia.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini