Avanade, salah satu penyedia penyelesaian terkemuka Microsoft Corporation, hari ini mengumumkan pelantikan Bhavya Kapoor (kiri) sebagai presiden kawasan pasaran pertumbuhan yang baru.

Bhavya, yang sebelum ini merupakan Pengarah Urusan Asia Tenggara Avanade, menggantikan Rodrigo Caserta (kanan), yang kini memegang peranan baru sebagai ketua kumpulan perniagaan teknologi global Avanade.

Kedua-dua pelantikan ini berkuatkuasa mulai 1 Jun 2024, menurut kenyataan syarikat itu.

Dalam peranan barunya, Bhavya bertanggungjawab terhadap arah strategik dan keutamaan Avanade, mempercepatkan pertumbuhan perniagaan, mengembangkan kedudukan pasaran terkemuka syarikat, dan mewujudkan budaya inklusif di kawasan yang paling pelbagai di Avanade yang merangkumi Asia-Pasifik, Jepun, dan Amerika Latin.

Bhavya melaporkan kepada Pamela Maynard, CEO Avanade, dan menyertai Jawatankuasa Eksekutif global Avanade.

Bhavya menyertai Avanade pada tahun 2021 sebagai Pengarah Urusan Asia Tenggara Avanade. Dengan pengalaman lebih dua dekad dalam pengurusan perniagaan, teknologi, dan perundingan, beliau telah mengetuai perniagaan Asia Tenggara Avanade untuk mencapai pertumbuhan dua digit, diiktiraf sebagai majikan inklusif dan dinamakan sebagai rakan kongsi terkemuka Microsoft di rantau ini.

Mengenai peranan barunya, beliau berkata: “Pasaran Pertumbuhan adalah pertembungan yang menarik di antara wilayah-wilayah yang paling dinamik dan pelbagai di dunia – dan saya berasa rendah hati dan terhormat untuk memimpin orang dan perniagaan kami ke babak seterusnya pertumbuhan.

“Wilayah-wilayah ini penuh dengan bakat-bakat dan organisasi yang luar biasa dengan potensi yang besar, dan saya tidak sabar untuk memulakan perjalanan ini bersama-sama dengan orang kami, pelanggan, komuniti dan rakan ekosistem kami.

“Bersama-sama kita akan memberdayakan individu dan perniagaan untuk memberi kesan manusia yang tulen melalui kuasa AI, data, dan keupayaan manusia.”

Sementara itu, Pamela Maynard, CEO Avanade berkata: “Saya sangat gembira bahawa Bhavya Kapoor mengambil alih peranan sebagai Presiden Kawasan untuk Pasaran Pertumbuhan di Avanade.

“Dengan rekod prestasinya yang terbukti dalam membina dan meningkatkan perniagaan di kawasan yang berkembang pesat, yang dilengkapi dengan semangatnya untuk inklusi, kepelbagaian dan kelestarian, saya yakin bahawa Bhavya akan terus memacu perniagaan kami ke tahap yang lebih tinggi.

“Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk menyampaikan ucapan terima kasih yang tulus kepada Rodrigo Caserta atas sumbangan besar yang telah beliau berikan kepada perniagaan Pasaran Pertumbuhan kami sepanjang empat tahun yang lalu. Saya berharap Rodrigo akan membawa pengajaran dan pengalaman dari Pasaran Pertumbuhan ke peranan barunya sebagai ketua kumpulan perniagaan teknologi global Avanade,” katanya.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini