XTS Technologies Sdn. Bhd. (XTS Technologies), pakar kilang pintar bersepadu memperkenalkan sistem pengendalian Robot Mudah Alih (ACR) Case Autonomi berketinggian 11-meter ‘Haipick yang pertama di dunia.

Pengenalan ACT itu dilakukan sempena majlis penghargaan makan malam bersama Sinma Digital Commerce Sdn. Bhd. (Sinma Digital), bertemakan ‘Bergerak ke Arah Baru’.

Sistem pertama seumpamanya ini, memanfaatkan Teknologi Pengendalian Case Automatik (ACT), ditetapkan untuk merevolusikan kecekapan dan ketepatan industri, selaras dengan lancar dengan tuntutan Industri 4.0.

XTS Technologies, yang terkenal dengan penyelesaian Automated Conveyor Installation (ACI), Automated Storage and Retrieval Systems (ASRS), dan Dimensioning, Weighing and Scanning (DWS), mengukuhkan komitmen terhadap inovasi dengan Haipick.

Memastikan ketepatan dan kecekapan peringkat teratas, Haipick, bersama-sama rangkaian teknologi XTS, memainkan peranan penting dalam meningkatkan keupayaan pergudangan dan logistik global. Kehadiran global Syarikat di AS, Eropah, dan Jepun mengukuhkan kedudukannya sebagai pemain utama dalam automasi antarabangsa dan sektor e-dagang.

Pengasas dan Pengarah Urusan XTS Technologies Xteven Teoh berkata, XTS Technologies mendahului dalam penyelesaian robotik dan automasi logistik gudang di Malaysia, berakar umbi dalam komitmen terhadap prinsip Melangkaui Industri 4.0.

“Tumpuan kami melangkaui inovasi teknologi untuk merangkumi penjagaan alam sekitar, tanggungjawab sosial dan tadbir urus yang kukuh. Dalam projek seperti kerjasama AGF Forklift kami dengan Padini Holdings, kami menekankan kemampanan melalui automasi, mengurangkan jejak karbon dan meningkatkan kecekapan tenaga,” katanya di sini semalam.

Teoh menambah, dedikasi pasukannya untuk mentakrifkan semula proses pembuatan memacu kemajuan industri memastikan sumbangan syarikat memberi kesan positif kepada masyarakat dan alam sekitar.

“Kami teruja dengan masa depan di mana inovasi kami dalam teknologi memainkan peranan penting dalam memupuk landskap industri yang mampan dan cekap, melambangkan intipati melangkaui 4.0,” ujarnya.

Manakala Ketua Pegawai Eksekutif Sinma Digital, Lee Kia Shen berkata, perrumbuhan strategik Sinma Digital dipertingkatkan oleh kesihatan kewangan yang cemerlang, trajektori yang akan dipercepatkan lagi melalui kerjasama dengan XTS Technologies.

“Penyelesaian inovatif XTS membawa kecekapan dan ketepatan yang unggul, yang penting untuk pengembangan dan kecemerlangan operasi kami. Perkongsian ini meminimumkan kesilapan manusia dan mengoptimumkan penggunaan ruang, mengukuhkan keyakinan kami pada masa depan yang menjanjikan,” katanya.

Sinma Digital ialah gudang e-dagang pertama di Malaysia yang menggunakan sistem Haipick, di mana automasi membolehkan Sinma mengendalikan lonjakan masuk dalam jumlah berlipat kali ganda dengan pertumbuhan dalam industri.

Perkongsian XTS Technologies dan Sinma Digital menandakan satu peristiwa penting dalam perjalanan mereka, menggabungkan inovasi teknologi dengan pandangan jauh strategik.

Usaha gabungan mereka menetapkan piawaian baharu dalam industri, memacu kemajuan dan kecekapan dalam landskap digital Malaysia dan global.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini