KPJ Sentosa KL Specialist Hospital telah mengagihkan pelbagai bekalan harian dan makanan kepada 50 orang anak yatim dan asnaf di Pusat Jagaan Kasih Murni dan Rumah Perlindungan Nur Qaseh bersempena bulan Ramadhan dan Hari Raya Aidilfitri yang akan datang.

Setiap kanak-kanak di rumah penjagaan ceria apabila menerima duit raya dan sumbangan berbentuk barangan harian.

Antara barang keperluan harian yang disumbang adalah beras, minyak masak, sabun basuh baju dan banyak lagi. Sumbangan berbentuk wang juga diberikan kepada pihak-pihak rumah jagaan bagi menampung perbelanjaan elektrik dan sebagainya.

“Sumbangan seperti ini merupakan aktiviti wajib hospital setiap tahun untuk menghulurkan bantuan kepada anak-anak yang memerlukan“, kata Ketua Pemasaran dan Perhubungan Awam, Nur Zahirah Shahrudin

Beliau berkata, pihak hospital mengucap terima kasih kepada kakitangan hospital dan orang awam yang turut memberi sumbangan bagi menjayakan misi kongsi rezeki ini.

Dengan bantuan yang diterima oleh Pusat Jagaan Kasih Murni dan Rumah Perlindungan Nur Qaseh dapat meringankan sedikit sebanyak beban pengurusan kedua-dua rumah ini untuk menampung perbelanjaan sehingga Hari Raya Aidilfiri.