BMW Malaysia menyerahkan kenderaan ‘BMW 530e Sport’ bagi acara CIMB Classic 2018.

BMW Malaysia sebagai rakan kongsi premium untuk tahun yang kesembilan bagi acara CIMB Classic, secara rasminya telah menyerahkan semua kunci bagi kenderaan-kenderaan BMW 530e Sport untuk diguna pakai sebagai kenderaan rasmi bagi acara CIMB Classic 2018 yang bakal menjelang.

Chief Executive Officer of Group Asset Management and Investments, CIMB, Effendy Shahul Hamid and Harald Hoelzl, Managing Director of BMW Group Malaysia (right)

“BMW Malaysia mempunyai komitmen yang tinggi untuk sukan Golf di rantau ini, bermula dari program ‘BMW Golf Cup International’, iaitu pertandingan golf amatur yang terbesar dan yang paling berjaya di dalam dunia, sehingga ke CIMB Classic, yang menyaksikan kami sebagai Rakan Kongsi Automotif Rasmi sejak lapan tahun yang lalu,” kata Harald Hoelzl, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia.

“Melalui kerjasama yang dijalin sekali lagi pada tahun ini, kami juga berbesar hati untuk
mendemonstrasikan visi kami ke atas Mobiliti Masa Hadapan melalui kenderaan-
kenderaan premium serta kenderaan lestari kami yang progresif, di pertandingan
berprestij seperti CIMB Classic – iaitu satu-satunya acara yang dibelakangi oleh Jelajah
PGA di Rantau Asia Tenggara,” katanya.

Kenderaan BMW 5 Series Hybrid dengan Teknologi eDrive akan digunakan sebagai
kenderaan rasmi bagi semua pemain, pegawai, serta VIP yang akan berada di
Malaysia sepanjang pertandingan tersebut.

CIMB Classic 2018 akan menampilkan 78 pemain, termasuk juara bertahan, Pat Perez; serta pemain di tangga keempat dunia, iaitu Justin Thomas yang berhasrat menggarap kemenangan CIMB Classic yang ketiga.

Turut bersama untuk merebut hadiah wang tunai berjumlah ASD$ 7 juta ialah pemenang BMW Championship, Keegan Bradley; ahli-ahli ‘World Golf Hall of Fame’, Ernie Els dan Davis Love III; pemain England yang berada di tangga ke-19 dunia, Paul Casey; dan Hideki Matsuyama dari Jepun yang merupakan pemenang Jelajah PGA sebanyak lima kali.

BMW Malaysia juga akan mempamerkan rangkaian kenderaan-kenderaan BMW sewaktu acara tersebut. Antara kenderaan yang akan dipamerkan termasuk BMW i8, BMW X3 xDrive30i, BMW 530i M Sport, BMW X2 xDrive20i, dan BMW 740Le xDrive.

BMW 740Le xDrive juga merupakan hadiah ‘Hole-in-One’ bagi acara ini. CIMB Classic 2018 akan berlangsung dari 11 sehingga 14 Oktober di TPC Kuala Lumpur.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini