MINI Malaysia Perkenal Koleksi Kapsul MINI Fashion Field Notes Di Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2018 (KLFW 2018)

MINI Malaysia akan menampilkan Koleksi Kapsul terbaharunya yang dinamakan MINI FASHION FIELD NOTES di Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2018 (KLFW 2018) buat julung kalinya di rantau Asia.

Dirungkaikan baru-baru ini di Pitti Uomo 94 yang telah berlangsung di Itali, iaitu sebuah pameran ikonik terkemuka dunia untuk fesyen lelaki dan gaya hidup, koleksi tersebut merupakan kolaborasi unik antara MINI serta The Woolmark Company, yang merupakan antara jenama terkemuka dalam bidang tekstil dan fesyen.

Etos dan inovasi rekaan kedua-dua jenama ini membuahkan sebuah tarikan yang pintar dan serba emotif bagi individu yang bergelar sebagai “Urban Traveller” – iaitu individu yang menganggap pengembaraan sebagai sebuah perentasan kendiri yang bermula dari satu perasaan, satu budaya, satu perspektif ke suatu tahap yang baharu.

Dengan tema “Transcending Borders”, koleksi pameran terhad 16 bahagian ini menggabungkan usaha kreativiti empat nama menarik dalam dunia fesyen antarabangsa – Liam Hodges (United Kingdom), Staffonly (China), PH5 (Amerika Syarikat) dan Rike Feurstein (Jerman).

Pereka-pereka fesyen yang sedang giat menempah nama ini memetik inspirasi melalui pengalaman pengembaraan mereka sendiri di bandar-bandar yang berlainan di seluruh dunia, lalu menterjemahkan memori peribadi mereka kepada beberapa gubahan fesyen menggunakan benang bulu biri-biri Merino yang berkualiti tinggi.

 

Fashions Talks bersama MINI FASHION x The Woolmark Company dipersembahkan oleh Edition KLFW.

MINI FASHION dan The Woolmark Company juga akan menghoskan Fashion Talks, iaitu sebuah acara istimewa bersama pakar-pakar fesyen untuk mengongsikan pandangan mereka mengenai ‘inspirasi’ yang tiada batasnya.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini