Pelakon, Sharifah Sakinah meminta maaf kepada Janna Nick kerana mengheret nama pelakon itu dalam isu membabitkan kematian penyanyi kumpulan SHINee, Jonghyun.

SAKINAH menerusi IG Story miliknya menjelaskan Janna tidak terbabit dalam perkara itu sehingga menimbulkan kemarahan segelintir peminat tegar bintang sensasi Korea itu.

“Terdahulu saya nak minta maaf kepada Janna kerana tidak semena-semena namanya terjebak dalam isu ini. Dia tidak ada kena mengena langsung.

“Saya juga nak minta maaf kepada semua peminat K-Pop yang tersinggung mengenai video di IG Story saya baru-baru ini mengenai idola mereka,” katanya.

Menerusi kenyataan sama, Sakinah juga akui tidak berniat untuk mempersendakan kematian penyanyi itu.

“Sejujurnya, saya tidak bermaksud untuk menjadikan perkara ini sebagai bahan jenaka. Sebaliknya, kami ketawa disebabkan warna perang rambut Janna ketika itu.

“Saya sekali minta maaf kepada semua yang tersinggung berkenaan video terbabit. Secara peribadi saya tidak akan sesekali menjadikan soal kematian sebagai bahan lawak terutama membabitkan mati disebabkan tekanan.

“Saya harap, isu ini tidak diperbesarkan lagi. Saya minta maaf,” katanya.

Terdahulu, video IG Story yang dimuat naik Sakinah itu mengundang amarah dan pelbagai reaksi peminat K-Pop sebelum disiarkan menerusi portal hiburan Koreaboo hari ini.

Video yang dimuat naik itu menunjukkan mereka sedang bergurau di sebuah salon sambil menyebut nama artis Korea itu.

Sehubungan itu, Janna sudah memohon maaf kepada mana-mana pihak yang tersinggung ekoran tindakannya bersama Sakinah yang didakwa mempersendakan.

Jonghyun dilaporkan meninggal dunia pada 18 Disember lalu selepas ditemui tidak sedarkan diri di kediamannya.

Tindakan Janna dan Sakinah itu mengundang amarah dan pelbagai reaksi peminat penyanyi itu seperti yang disiarkan sebuah portal hiburan Koreaboo hari ini.

Janna yang kini bercuti di Bali, Indonesia ketika dihubungi berkata, dia tidak berniat untuk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak malah tidak mengetahui mengenai kematian penyanyi itu.

“Saya malas nak panjangkan isu ini. Lagi pula saya tak sentuh langsung mengenai penyanyi berkenaan. Malah, sebelum ini saya juga sudah meminta maaf di Twitter.

“Namun, jika ada yang berasakan tindakan saya salah, sekali lagi saya nak minta maaf. Sejujurnya saya tak berniat nak mempersendakan sesiapa malah jauh sekali nak mengaitkan dengan sesiapa.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini