Darulaman Sanctuary bersedia untuk menjadi produk pelancongan terbaharu Langkawi, menyasarkan pelancong tempatan dan antarabangsa sebagai salah satu destinasi utama pulau ini. Dibuka secara rasmi kepada orang ramai hari ini, Darulaman Sanctuary menawarkan pengalaman unik untuk mengadakan pelbagai acara di tengah-tengah keindahan semula jadi Langkawi.

Terletak di Lubuk Semilang, kira-kira lima kilometer dari Gunung Raya, Darulaman Sanctuary adalah khazanah tersembunyi yang menggabungkan keindahan alam semula jadi dengan kemudahan moden. Lubuk Semilang, yang dikenali sebagai syurga bagi penggemar alam semula jadi, menawarkan kepada pengunjung untuk meneroka landskap subur, yang menempatkan lebih 100 jenis tumbuhan ubatan dan lebih 200 spesis burung. Penggemar hidupan liar juga dapat menyaksikan haiwan seperti monyet liar, burung enggang, dan pelbagai jenis serangga.

Bagi mereka yang ingin merasai kehidupan di alam semula jadi, Darulaman Sanctuary menampilkan denai berjalan kaki yang diselenggara dengan baik, sesuai untuk pengunjung yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang hidupan flora dan fauna di tempat ini yang menjanjikan pengalaman baharu untuk pengunjung bagi semua peringkat umur.

Selain tarikan semula jadinya, Darulaman Sanctuary menawarkan ruang acara yang menarik di mana keindahan alam semula jadi digabungkan dengan kemudahan moden.

Ini menjadikannya tempat yang ideal untuk percutian korporat, aktiviti “team building” dan sambutan majlis peribadi. Suasana yang indah ini juga sesuai untuk orang ramai menganjurkan majlis perkahwinan dan majlis khas, dibantu dengan pengendali acara yang berpengalaman di Darulaman Sanctuary, bagi memastikan perancangan dan pelaksanaan yang lancar.

“Kami menjemput semua orang, terutamanya pelancong yang melawat Langkawi, untuk datang ke Darulaman Sanctuary dan menyelami keindahan dan ketenangannya yang tiada tanding,” kata YM Raja Shahreen Raja Othman, Pengarah Eksekutif BDB Berhad, semasa majlis perasmian tempat tersebut.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini