Peminat kumpulan Kotak, Ifan Seventeen dan Marcello Tahitoe pasti mahu menonton persembahan mereka secara langsung.

Untuk memenuhi permintaan anda, UnUsUaL Entertainment selaku penganjur akan membawa mereka ke Malaysia bagi menjayakan Indonesian Music Festival yang akan berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada 24 Ogos 2024 (Sabtu) dan bermula pada jam 7 malam.

Kotak merupakan sebuah kumpulan muzik rock Indonesia yang ditubuhkan pada 27 September 2004. Kini Kotak terdiri daripada Tantri (Tantri Syalindri Ichlasari) sebagai vokalis, Chua (Swasti Sabdastantri) sebagai pemain bass dan Cella (Mario Marcella) pula pemain gitar utama.

Band Kotak yang popular dengan lagu antaranya, ‘Pelan-Pelan Saja’, ‘Masih Cinta’, ‘Tendangan Dari Langit’ dan ‘Aku Yang Tersakiti’ pasti tidak akan mengecewakan penonton yang hadir.

Antara kejayaan yang dimenangi oleh Kotak dalam pelbagai acara anugerah muzik adalah Anugerah Muzik Indonesia ke-12, untuk Kategori Solo/Duo/Kumpulan Rock Terbaik. Album ‘Kotak Kedua’ turut dianugerahkan kategori Album Rock Terbaik.

Mereka juga berjaya memenangi kategori Kumpulan/Duo Pendatang Baru Terbaik mengikut Anugerah Planet Muzik (APM) 2009 serta Anugerah MTV Indonesia untuk Most Favourite Breakhtrought Artist 2009.

Bagi para penggemar lagu ‘Kemarin’ milik Ifan Seventeen, kini saatnya untuk menikmati suara merdunya, setelah insiden kecelakaan yang menimpa Ifan pada tahun 2018 lalu.
Setelah tahun 2018 lalu, Ifan kini berada dalam perjalanan baru dan lebih memilih untuk bernyanyi solo, setiap kali menyanyikan lagu ciptaan Herman Sikumbang, ‘Kemarin’.

Ifan yang kini berusia 41 tahun (nama asli Rifian Fayacia) dipastikan akan menghibur para penggemarnya dengan lagu-lagu popular Seventeen lainnya seperti ‘Cinta Jangan Disembunyikan’, ‘Akujira’, ‘Menunggu Kamu’, ‘Jaga Selalu Hatimu’, ‘Sumpah Ku Mencintaimu’, dan ‘Hal Terindah’.

Manakala seorang lagi penyanyi yang bakal menghibur penonton di Indonesian Music Festival ialah Marcello Tahitoe, 41. Marcello Tahitoe atau lebih dikenali sebagai Ello, adalah seorang penyanyi, komposer dan produser muzik Indonesia dan merupakan vokalis baru kumpulan Dewa 19 sejak 2022 hingga sekarang.

Penyanyi berdarah campuran Maluku-Batak itu lahir daripada keluarga seni kerana bapanya, Minggoes Tahitoe dan ibu, Diana Nasution adalah penyanyi popular era 1970-an.

Untuk menonton persembahan artis hebat ini jangan lupa untuk menempah tiket-tiket yang dijual pada harga RM488 (VIP), RM388 (CAT 1), RM338 (CAT 2), RM288 (CAT 3) dan RM188 (CAT 4). Tiket-tiket akan mula dijual pada 1 Julai di https://my.bookmyshow.com/

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini