Quarters Academy Sdn. Bhd. (“Quarters Academy”) memeterai Perjanjian Perkongsian dengan Spectrum International University College (“SIUC”), sebuah institusi akademik terkenal yang diuruskan oleh Spectrum Holdings (M) Sdn. Bhd. (“Spectrum Holdings”),
untuk meningkatkan kualiti dan kebolehcapaian program latihan profesional dengan menggabungkan metodologi latihan inovatif Quarters Academy dan rangkaian industri yang luas dengan kepakaran akademik dan infrastruktur SIUC.

Kerjasama itu akan mewujudkan rangka kerja untuk menyampaikan kursus yang dipacu pasaran yang memenuhi keperluan profesional yang berkembang dalam pelbagai bidang.

Quarters Academy akan membangunkan, merekrut peserta, dan mengurus penyampaian program latihan profesional, manakala SIUC akan memastikan kualiti, pematuhan dan pensijilan program ini.

Pengarah Quarters Academy Luis Tee berkata, pihaknya teruja untuk bekerjasama dengan SIUC untuk menyediakan program latihan profesional yang inovatif dan berkualiti tinggi.

“Kerjasama ini mencerminkan komitmen kami untuk melengkapkan individu dengan kemahiran yang diperlukan untuk berkembang maju dalam persekitaran kerja yang dinamik hari ini,” katanya di sini hari ini.

Pada majlis itu, Quarters Academy dan SIUC memperkenalkan Sijil Profesional dalam Amanah & Penasihat Fidusiari, kursus komprehensif yang direka untuk mendidik pelajar tentang amanah dan undang-undang fidusiari, peraturan dan amalan nasihat di Malaysia.

Kurikulum merangkumi topik penting seperti sejarah dan penciptaan amanah, jenis amanah, perancangan harta pusaka, tugas fidusiari, percukaian dan amanah Islam.

Encik Siva Sunasundram, Pengarah Eksekutif SIUC, Siav Sunasundram berkata, kerjasama dengan Quarters Academy sejajar dengan visi untuk menyediakan peluang pendidikan inklusif dan peringkat atasan.

“Kami yakin perkongsian ini akan memberi manfaat besar kepada pelajar kami dan komuniti yang lebih luas,” katanya.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah CHPS GM Consultancy & Academic Sdn. Bhd. (“CHPS GM”) yang merupakan penyedia program kesihatan dan gaya hidup terkenal yang tertumpu pada pengurusan modal insan dan penjagaan kesihatan pencegahan.

Melalui perkongsian strategik dengan syarikat bersekutu tempatan dan antarabangsa, termasuk SIUC, CHPS GM menyampaikan perkhidmatan perundingan dan latihan berkualiti tinggi yang menangani keperluan tenaga kerja yang berkembang hari ini.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini