Avanade dan Accenture telah diiktiraf sebagai Microsoft’s Global SI Partner of the Year untuk kali ke-19.

Pengiktirafan ini menekankan hampir 25 tahun perkongsian mereka dengan Microsoft dan komitmen mereka untuk menyediakan inovasi terkini, keupayaan bertaraf dunia, dan nilai transformasi kepada pelanggan.

Avanade dan Accenture juga dinamakan sebagai Global Business Transformation Partner of the Year untuk Copilot yang pertama oleh Microsoft – mengiktiraf kepakaran utama mereka dalam menyebarkan dan memanfaatkan Copilot di seluruh ekosistem Microsoft dan memacu nilai yang besar dengan generative AI untuk organisasi di seluruh dunia.

Syarikat-syarikat ini telah berada di barisan hadapan dalam membangunkan penyelesaian AI dengan kerjasama Microsoft selama lebih satu dekad, dan yang terbaru dalam mempelopori aplikasi generative AI.

Sebagai pengguna awal Copilot, mereka juga memainkan peranan penting dalam pratinjau, pembangunan, dan penyebaran keseluruhan suite Microsoft Copilots – membolehkan mereka mempunyai penawaran terkemuka di pasaran pada hari pertama ketersediaan umum.

Avanade dan Accenture telah meneruskan momentum ini dengan pelancaran Copilot khusus industri dan Microsoft Agents for Copilot, yang dipamerkan di Microsoft Build pada Mei 2024.

Tahun ini, Avanade dan Accenture menerima lebih banyak anugerah Global Industry dan pengiktirafan finalis daripada sebelumnya – termasuk kemenangan dalam kategori Retail & Consumer Goods, Media & Telco, dan Mobility & Transportation. Mereka juga diiktiraf sebagai pemenang atau finalis dalam setiap kategori Business Applications.

Secara keseluruhan, Avanade dan Accenture telah diiktiraf sebagai pemenang dalam tujuh kategori global:

  • Global System Integrator (GSI)
  • Global Business Transformation | Copilot
  • Global Industry | Retail & Consumer Goods
  • Global Industry | Media & Telco
  • Global Industry | Automotive, Mobility & Transportation
  • Global SAP RISE on Microsoft Cloud
  • Global Dynamics 365 Sales & Customer Insights

Pam Maynard, CEO Avanade, berkata, “Ini adalah satu penghormatan yang luar biasa, yang mengesahkan komitmen kami untuk mencipta nilai bagi pelanggan kami. Selain daripada kemenangan ke-19 sebagai Partner of the Year dan menerima lebih banyak kemenangan dan pengiktirafan finalis global daripada sebelumnya – adalah penting untuk dinamakan sebagai pemenang anugerah Copilot Transformation yang pertama yang menyerlahkan kerjasama rapat kami dengan Microsoft dalam AI dari hari pertama pembangunan dan penyebaran Copilot.

“Ketika kami melihat ke hadapan kepada peluang yang ditawarkan oleh dunia ‘AI-first’, kami akan terus memanfaatkan kepakaran dan pandangan pasukan global kami untuk mengembangkan apa yang mungkin dengan teknologi Microsoft.

“Pengiktirafan kami sebagai Microsoft’s Global SI Partner of the Year untuk kali ke-19 menekankan nilai luar biasa perkongsian kami dengan Microsoft dan Avanade kepada pelanggan kami,” kata Pengarah Urusan Kanan dan Ketua Accenture Microsoft Business Group, Chris Howarth.

“Dengan memanfaatkan Microsoft Copilot dan teknologi generative AI yang maju, kami bukan sahaja meningkatkan penawaran perkhidmatan kami tetapi juga mencipta peluang baru untuk pelanggan kami berinovasi dan mempercepatkan pertumbuhan dalam pasaran mereka masing-masing.

“Fokus strategik ini membolehkan mereka memanfaatkan sepenuhnya potensi transformasi digital mereka, memacu hasil perniagaan yang signifikan,” katanya.

Di Malaysia, Avanade melancarkan makmal generative AI pertama untuk Asia Tenggara tahun lalu, selepas pelancaran Studio Inovasi Digital Malaysia pertama di Kuala Lumpur yang terletak di Tun Razak Exchange pada tahun 2022.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini