Accrelist Ltd. (“Accrelist”), mengumumkan bahawa anak syarikat Accrelist, salah satu kumpulan estetik terbesar yang disenaraikan di Catalist Board of Singapore Exchange (“SGX”), telah memeterai perjanjian jual beli untuk memperoleh 28.53% pegangan ekuiti dalam MClean Technologies Berhad (“MClean Technologies”, “MClean”).

Pengerusi Eksekutif dan Pengarah Urusan Accrelist, Datuk Dr. Terence Tea Yeok Kian berkata, pemerolehan saham ini menggariskan keyakinan Accrelist terhadap hala tuju perniagaan dan prospek pertumbuhan MClean, terutamanya dalam permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian Pemacu Cakera Keras (“HDD”), berikutan peningkatan ketara dalam permintaan untuk pusat data.

MClean Technologies, yang beribu pejabat di Singapura, telah memantapkan dirinya sebagai pemain penting dalam industri penyelesaian pembersihan produk elektronik dan semikonduktor. Syarikat menawarkan rangkaian perkhidmatan yang komprehensif, termasuk rawatan permukaan, pembersihan ketepatan, steril dan perkhidmatan pembungkusan untuk pelbagai industri seperti HDD, Elektronik Pengguna dan Minyak & Gas.

MClean Technologies beroperasi di Malaysia, Singapura dan Thailand, menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dan boleh dipercayai kepada pelanggannya yang pelbagai.

“Kami teruja dengan pemerolehan saham Accrelist dalam MClean Technologies dan kami berharap dapat menyumbang kepada pertumbuhan dan kejayaan Syarikat. Syarikat mempunyai asas yang kukuh dan pasukan yang berdedikasi, dan saya yakin bahawa bersama-sama, kita boleh mencapai pencapaian yang ketara dan mencipta nilai jangka panjang untuk kedua-dua pemegang saham kami, khususnya, kami melihat potensi besar dalam mengembangkan penyelesaian HDD, terutamanya di Malaysia dan Thailand, di mana permintaan untuk pembersihan ketepatan berkualiti tinggi dan perkhidmatan berkembang pesat,” katanya di sini hari ini.

Berikutan pemerolehan pegangan ekuiti dalam MClean Technologies, dijangka wujud sinergi antara Jubilee, anak syarikat Accrelist, dan MClean Technologies, yang membolehkan kedua-dua syarikat memanfaatkan kekuatan masing-masing untuk mencipta peluang jualan silang dan meningkatkan asas pelanggan kedua-dua entiti.

Potensi kerjasama ini dijangka memacu pertumbuhan dan menyediakan penyelesaian komprehensif kepada pasaran yang lebih luas, mengukuhkan lagi kehadiran Jubli dalam sektor elektronik dan semikonduktor, terutamanya dalam sektor ruang simpanan.

Tambahan pula, kehadiran kukuh MClean dalam industri penyelesaian HDD meletakkannya dengan baik untuk memanfaatkan permintaan yang semakin meningkat untuk pusat data.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini