Zepp Health penyedia teknologi kesihatan global bagi peranti boleh pakai pintar, mengemaskini Zepp OS 3.5 yang menampilkan Zepp FlowTM berkuasa AI untuk model Amazfit Balance.

Kemajuan terkini itu ialah sistem pengendalian pertama yang menyepadukan Antara Muka Pengguna Bahasa Asli (LUI) yang dipacu oleh LLM (model bahasa besar) AI. LUI membolehkan pengguna berinteraksi dengan peranti boleh pakai secara semula jadi atau biasa melalui pertuturan.

Zepp FlowTM menerap kemajuan ke arah penggunaan AI dengan menggabungkan AI dan semua aspek Zepp OS 3.5, membolehkan peranti mengecam dan melaksanakan berdasarkan suara pengguna.

Perkembangan berterusan dengan keupayaan yang diperluaskan dengan menawarkan pengguna pengalaman yang lebih diperibadikan, mengawal kesejahteraan mereka melalui penggunaan AI.

Ciri OS yang dikemas kini termasuk penjadualan, membalas pemberitahuan, menyemak cuaca dan banyak lagi.

Pengurus Pemasaran Malaysia Chow Kar Mun berkata, Zepp FlowTM akan merevolusikan teknologi kesihatan dimana Antara Muka Pengguna Bahasa Asli, dikuasakan oleh LLM AI, menawarkan cara penggunaan yang lancar dan mesra pengguna untuk memantau serta mengekalkan gaya hidup yang lebih sihat.

“Pengguna hanya menerangkan keperluan mereka, dan Zepp FlowTM akan mengenali dan memberikan respons yang paling sesuai,” katanya di sini hari ini.

Antara ciri tambahan yang dikemas kini termasuk latihan maraton sokongan untuk latihan maraton separuh dan penuh melalui Zepp CoachTM, dengan Indeks Keyakinan dan Kadar Penyiapan Pelan baharu untuk cerapan latihan.

Rakaman HRV – Kebolehubahan Kadar Jantung Tidur (HRV) menjejaki variasi degupan jantung, memberikan maklumat tentang keadaan pemulihan pengguna, tahap tekanan dan pemulihan selepas bersenam. Rekod lengkap data HRV malam sebelumnya dipaparkan untuk kesedaran yang lebih baik tentang kesejahteraan holistik anda.

  • Penyepaduan WhatsApp – Lihat mesej imej Whatsapp terus pada jam tangan pintar Amazfit Balance apabila diterima melalui WhatsApp untuk peranti Android.
  • Peta Luar Talian – Navigasi dipertingkat dengan nama jalan intuitif untuk berlari, mendaki atau mencari tempat makan baharu dengan lebih mudah.
  • Mod Sukan Baharu – Termasuk aktiviti terkini dalam senarai mod sukan – memanjat batu dan memanjat batu dalam dewan.
  • Penjejak Larian – cerapan prestasi kuasa semasa larian.
  • Sukan Musim Sejuk – Pengalaman yang dipertingkatkan untuk papan salji dan ski, dengan navigasi denai dan peta peranginan.

Malaysia akan menyaksikan pelancaran lebih banyak teknologi AI, pada Julai 2024, dalam bentuk pembantu kesihatan peribadi Zepp Aura.

Zepp Aura akan menampilkan pengurusan tidur dan tekanan, pelaporan kesihatan, skap bunyi yang menenangkan dan analisis tidur. Digabungkan dengan Zepp FlowTM, Zepp Aura akan menjadi teknologi yang mengagumkan.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini