Terkenal dengan penggunaan bahan-bahan madu dan makadamia, jenama penjagaan peribadi premium terkemuka Korea, ‘KUNDAL,’ memperkenalkan ‘Barisan Penjagaan Rambut REFRESHING ANTI-DANDRUFF.’

Barisan produk ini juga merupakan salah satu daripada segelintir barisan produk Rambut HALAL K-Kecantikan yang boleh didapati di Guardian. Diperakui sebagai MUI Halal dan vegan, barisan produk baharu ini telahpun dilancarkan di Malaysia dan Indonesia bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat dalam pasaran Muslim Asia Tenggara.

Menurut Analisis Pasaran Syampu Malaysia yang dilakukan oleh Mark Wide Research, sebahagian besar pengguna tempatan mengalami masalah kelemumur pada kulit kepala dan bimbang tentang masalah kekeringan pada ujung rambut.

Barisan penjagaan rambut Halal dari KUNDAL membawakan Anti Sebum P + Hyalocta Complex, menyediakan sensasi segar yang segera kepada kulit kepala. Selain itu, bahan-bahan seperti biotin dan pantenol menawarkan nutrisi penting kepada rambut.

Barisan penjagaan rambut Anti-Kelemumur ini termasuk syampu, perapi dan serum berair. Syampu dirumus khas untuk membersih secara mendalam, menghapuskan kelemumur, kekotoran dan minyak berlebihan dengan berkesan.

Perapi menawarkan penjagaan intensif satu langkah untuk kedua-dua kulit kepala dan rambut, menggalakkan pelicinan dan peleraian tanpa menipiskan rambut. Bagi melengkapkan rejimen ini, serum berair memberikan penghidratan segera dan haruman berkekalan dengan formulasi ringan, hasil daripada campuran formula ringannya yang unik.

Ketua Pegawai Eksekutif Asia Tenggara KUNDAL Jason menyatakan, “Barisan produk ini dibangunkan khas untuk memenuhi keperluan utama pengguna beragama Islam yang sering mengenakan tudung yang kurang mendapat pengudaraan—menitikberatkan kelegaan daripada kelemumur dan penjagaan kulit kepala.”

Selain itu, barisan produk baru ini bertujuan untuk menarik minat penduduk beragama Islam yang tidak sabar-sabar untuk mencuba KUNDAL tetapi teragak-agak lantaran kebimbangan berkaitan agama.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini