Nutrigene Modern Sciences Sdn. Bhd. (Nutrigene), perintis dalam bidang pendekatan dipacu sains untuk perkembangan kanak-kanak, dengan bangganya mengumumkan pelancaran Program Pembangunan Peribadi (PDP) di seluruh negara.

Mewakili anjakan paradigma dalam keibubapaan dan pendidikan, inisiatif ini memanfaatkan kuasa DNA untuk mengharmonikan alam semula jadi dan memupuk, memupuk perkembangan holistik kanak-kanak.

Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Nutrigene, Dr. Choo Wenxi berkata, pihaknya menekankan sifat transformatif program ini dan komited untuk mengubah konsep keibubapaan melalui kuasa DNA.

“PDP adalah lebih daripada program pendidikan, ia merupakan pendekatan komprehensif untuk memupuk kesejahteraan psikologi kanak-kanak di samping pertumbuhan akademik mereka.

“Matlamat kami adalah untuk membantu keluarga memahami dan menyokong keperluan unik anak mereka secara holistik, dengan itu membentuk masa depan mereka,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

PDP direka untuk memangkin anjakan dalam paradigma pendidikan, memberi tumpuan kepada psikologi serta perkembangan akademik kanak-kanak. Program ini direka untuk memupuk domain pembangunan yang pelbagai, merangkumi bahasa, numerasi, penemuan dunia, kemahiran motor, seni dan muzik.

Diselaraskan dengan keluarga yang berfikiran ke hadapan, pendidik dan profesional penjagaan kanak-kanak, Nutrigene membayangkan pendekatan yang lebih termaklum dan komprehensif untuk pembangunan kanak-kanak, memupuk usaha sama untuk memperkasakan pendidik dan jurulatih keibubapaan untuk cemerlang dalam bidang mereka.

Dr. Choo menambah, ujiN DNA Bakat Kerjaya RIASEC (Realistik, Penyiasatan, Artistik, Sosial, Enterprising dan Konvensional) telah digunakan secara inovatif untuk pembangunan awal kanak-kanak.

“Rangka kerja ini membolehkan ibu bapa memahami kekuatan dan kecenderungan sedia ada anak mereka dari usia muda, memudahkan keibubapaan yang lebih termaklum dan menyokong,”ujarnya.

Beliau berhasrat untuk membantu 10,000 keluarga untuk menyedari bahawa setiap kanak-kanak berhak untuk berkembang dari segi fizikal, mental dan akademik dengan cara mereka yang unik menjelang 2025.

“Kami terbuka kepada kerjasama dengan individu dan organisasi yang berkongsi visi kami untuk membuka potensi penuh setiap kanak-kanak melalui inovasi dan pendidikan peribadi,” katanya.

Selaras dengan pelancaran PDP, Nutrigene mengumumkan perasmian cawangan sulungnya di Kuching, Sarawak.

Dengan pengenalan PDP dan pembukaan cawangan baharu di Sarawak, Nutrigene bersedia untuk mentakrifkan semula standard pendidikan peribadi, mempamerkan dedikasi yang tidak berbelah bagi untuk memupuk dan memperkasakan generasi akan datang untuk berkembang maju dalam dunia yang sentiasa berubah.

Dr. Choo berkata, Nutrigene menghargai setiap pendidik, mengakui peranan penting mereka dalam membentuk minda muda, dan komited untuk meningkatkan perjalanan profesional mereka, menawarkan peluang peningkatan kerjaya dan pertumbuhan peribadi.

“Kami berhasrat untuk mewujudkan persekitaran yang memupuk di mana para pendidik berasa dihormati, disokong dan diberi kuasa untuk memberikan yang terbaik.” katanya lagi.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini