Masteron Sdn Bhd., pemaju hartanah memperkenalkan projek kediaman bercirikan elemen mewah terbarunya — Astra @ Aurora Residence, Puchong.

Projek pecah tanah ini, disesuaikan untuk pembeli rumah kali pertama yang arif hari ini, merasmikan lembaran baharu dalam kehidupan yang mampan dan strategik di tepi tasik.

Dengan anggaran harga antara RM310,000 hingga RM788,000 berkeluasan 579 kaki persegi hingga 1,238 kaki persegi menggabungkan ketenangan ketenangan tepi tasik dengan kemudahan bandar, menawarkan rumah yang luas dan berspesifikasi tinggi yang mengangkat konsep kemewahan mampu milik.

Sebagai perbandaran bersepadu seluas 155 ekar dan salah satu pembangunan utama terakhir di Puchong, Astra @ Aurora Residence menekankan pengalaman hidup di tepi tasik yang tersendiri. Lokasinya yang strategik berhampiran LRT Puchong Prima menjamin sambungan yang luar biasa ke lokasi bandar utama.

Menggabungkan konsep S.P.A.C.E — Kelestarian, Taman, Tarikan, Komersial dan Pendidikan — pembangunan itu mengatasi kehidupan tradisional, menawarkan gaya hidup yang kaya dengan kesejahteraan dan keharmonian alam sekitar.

Pengarah Masteron Choy Kim Mann berkata, pihaknya memulakan perjalanan ini dengan Astra @ Aurora Residence, bukan sekadar menawarkan rumah; bakal pembeli dijemput untuk menjadi sebahagian daripada komuniti yang hidup dan bernafas.

“Komuniti yang berdiri sebagai mercu suar pembangunan yang mampan dan bertimbang rasa, komuniti yang menjanjikan bukan sahaja keterkaitan dan keseimbangan, tetapi cara hidup yang berkembang maju dan bersemangat. Astra @ Aurora Residence membuka tapak baharu, menyediakan rumah yang luas dan serba lengkap di tempat yang mudah diakses harga.

“Terletak di Lakeside City yang tenang, kejiranan pinggir bandar yang mantap, projek kami menawarkan gabungan semangat komuniti dan keindahan semula jadi, menonjol daripada pembangunan kawasan perindustrian yang biasa. Pilihan lokasi yang strategik ini, digabungkan dengan dedikasi kami terhadap kehidupan berkualiti , menekankan komitmen Masteron untuk meningkatkan kehidupan dan memupuk komuniti yang mampan,” katanya di sini hari ini.

Mengulas lanjut, dengan kerjasama Federal International Holdings Berhad, projek ini menggabungkan kemewahan dengan fungsi, mempamerkan elemen reka bentuk yang diilhamkan oleh alam semula jadi dan kemudahan kelas pertama.

Tanda tangan Masteron dalam mencipta pengalaman hidup yang transformatif jelas di seluruh Astra @ Aurora Residence, terserlah dalam kedua-dua reka bentuk yang teliti dan kemudahan yang komprehensif, semuanya selaras dengan aspirasi keluarga dan individu kontemporari.

Separuh awal tahun 2023 membentangkan landskap pelbagai cabaran dan peluang, mencerminkan sifat kitaran yang wujud dalam pasaran, yang dilayari Masteron dengan falsafah pemikiran ke hadapannya. Walaupun keraguan pembeli awal di tengah-tengah kenaikan harga dan iklim ekonomi yang lemah, bahagian akhir tahun dan prospek untuk 2024 menunjukkan tanda-tanda pemulihan yang menggalakkan.

Lebih daripada sekadar apartmen servis, Astra @ Aurora Residence ialah komuniti yang dirancang dengan teliti di dalam Lake Side City seluas 155 ekar yang luas. Setelah siap, ia ditetapkan untuk menampung kira-kira 6,000 isi rumah, atau kira-kira 20,000 penduduk.

Sebagai pembina komuniti yang inovatif dan berwawasan, Masteron memastikan lokasi utama pembangunan berhampiran LRT Puchong Prima menawarkan sambungan yang tiada tandingan ke laluan LRT dan BRT utama. Pendekatan pembangunan ini bukan sahaja meningkatkan kualiti hidup penduduk tetapi juga menawarkan akses mudah ke lebuh raya, pusat membeli-belah, institusi pendidikan peringkat atasan, kemudahan perubatan dan perkhidmatan kerajaan yang penting.

Teras Astra @ Aurora Residence ialah dedikasi Masteron yang tidak berbelah bahagi kepada pembeli rumah kali pertama. Diselitkan dengan konsep S.P.A.C.E, pembangunan itu merupakan bukti tonggak jenama Masteron dalam menyediakan persekitaran hidup yang berfokus pada masa hadapan dan berpaksikan kesihatan.