Medi Lifestyle Limited (Medi Lifestyle), peneraju tersenarai dalam inovasi penjagaan kesihatan, mempertingkatkan inovasi penjagaan luka dalam perubatan sempena pameran di “D-Foot International, Apadlp & 5th Global Wound Conference 2023” bertemakan “Woundbusters The Legacy”.

Acara yang berlangsung dari 6-8 Oktober 2023, di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid di Selangor, Malaysia telah mendapat sokongan organisasi dan pihak berkuasa termasuk Kementerian Kesihatan Malaysia, Hospital Kuala Lumpur, Persatuan Penjagaan Luka Asia, Pusat Perubatan Sunway (Sunway City), Persatuan Profesional Penjagaan Luka Malaysia, dan entiti lain yang terlibat.

Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif Medi Lifestyle, Datuk Ken Low berkata, beliau amat berterima kasih atas peluang ini bukan sahaja untuk mempamerkan produk syarikat tetapi juga untuk melibatkan diri dengan pemain industri yang dihormati, pihak berkuasa, dan agensi kerajaan.

Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif Medi Lifestyle, Datuk Ken Low

“Persidangan ini tidak ternilai untuk pertukaran pengetahuan dan perkongsian kepakaran. Melalui interaksi ini, kami percaya manfaat transformatif inovasi kami untuk orang ramai akan menjadi lebih jelas,” katanya di sini hari ini.

Persidangan dua hari ini turut disertai peserta -peserta terlibat dengan kumpulan profesional yang pelbagai, daripada pakar industri, pakar, dan saintis kepada doktor yang pakar dalam pengurusan luka dan rawatan luka kronik.

Persidangan ini jelas memainkan peranan yang amat diperlukan dalam memajukan industri penjagaan luka. Ia memberikan peluang keemasan kepada para profesional untuk berkongsi pandangan, penyelidikan terkini dan teknik terobosan.

Low berkata, bagi orang awam ia menandakan harapan dan kemajuan dalam penjagaan luka, kerana kejayaan di sini boleh membawa kepada rawatan yang lebih baik dan masa pemulihan yang lebih cepat.

“Gaya Hidup Medi, platform ini menawarkan peluang untuk mempamerkan inovasi mereka, mengukuhkan kedudukan mereka di barisan hadapan dalam industri,” ujarnya.

Penyertaan Medi Lifestyle ialah pengenalan dua produk utamanya: eksosom ketulenan tinggi dan produk berkaitan sel.

Bagi yang belum tahu, eksosom ialah vesikel kecil atau zarah nano terbitan sel yang memainkan peranan penting dalam komunikasi antara sel. Kumpulan berbangga dengan ketulenan tinggi eksosomnya, memastikan ia memenuhi piawaian klinikal, melepasi gred kosmetik semata-mata.

Potensi terapeutik eksosom ketulenan tinggi ini meluas kepada berfungsi sebagai atau membantu dalam tindak balas anti-radang, menggalakkan tindak balas cantuman kulit yang berkesan, dan menyumbang kepada peremajaan kulit.