Kehadiran Pengerusi PT Ihsan, Datuk Sri Mahmud Abu Bekir Taib, bersama Timbalan Pengerusi PT Ihsan Group, Datuk Seri Dr Chew Han Ching, dan ahli lembaga pengarah utama, menandakan peristiwa penting pada majlis yang berlangsung baru-baru ini.

Majlis menandatangani perjanjian antara PT Ihsan Digital Nusantara dan PT Industri Telekomunikasi Indonesia (PERSERO) (PT INTI) mempamerkan kerjasama yang amat baik dengan memulakan platform emas digital iMas pada INTI Cloud.

Usaha penting ini disempurnakan sewaktu sesi pengenalan Aplikasi iMas sekaligus menandakan kerjasama mantap yang bakal mempertingkatkan standard industri.

Kerjasama antara PT Ihsan Group dan PT INTI, diketuai oleh Direktur Utama (Pengarah Presiden) Edi Witjara mewakili gabungan kepimpinan yang berwawasan dan teknologi yang inovatif.

Kehadiran peneraju industri termasuk Datuk Sri Mahmud Abu Bekir Taib dan Datuk Seri Dr Chew Han Ching, menyerlahkan komitmen terhadap kecemerlangan dan strategi masa hadapan yang dikongsi oleh kedua-dua organisasi.

Pengarah Presiden PT INTI Edi Witjara (pertama dari kiri), memberikan penjelasan kepada Pengerusi PT Ihsan Group Dato Sri Mahmud Abu Bekir Taib (ketiga dari kiri), Timbalan Pengerusi Kumpulan PT Ihsan Dato Sri Dr Chew Han Ching (kedua dari kiri)

Perkongsian ini bukan sekadar bermatlamat untuk membina tanda aras baharu tetapi juga memperakui kuasa kerjasama dalam melahirkan penyelesaian yang amat baik.

“Kami berada di ambang perjalanan transformatif. Kerjasama antara PT Ihsan Group dan PT INTI ini merupakan bukti keazaman bersama kami untuk memacu inovasi dan mendorong industri maju ke hadapan,” kata Pengerusi PT Ihsan Group, Datuk Sri Mahmud Abu Bekir Taib.

Platform emas digital iMas pada INTI Cloud menggambarkan dedikasi bersama kami untuk merintis kemajuan bagi mempertingkatkan kehidupan individu dan perniagaan."

Timbalan Pengerusi Kumpulan PT Ihsan Group, Datuk Seri Dr Chew Han Ching menzahirkan semangat yang sama.

“Kerjasama kami merupakan sinergi strategik yang memanfaatkan kekuatan kedua-dua entiti. Tumpuan dari segi pandangan industri secara meluas yang dimiliki PT Ihsan Group
dan kehebatan teknologi PT INTI membolehkan kami berada pada kedudukan unik untuk meneroka era baharu pelbagai kemungkinan,” katanya dalam kenyataan.

Majlis menandatangani perjanjian yang disaksikan oleh ahli lembaga pengarah, menandakan permulaan perjalanan kerjasama yang bermatlamat untuk membuka laluan menarik dalam ruang digital.

Inisiatif perintis ini iaitu platform emas digital iMas pada INTI Cloud, menunjukkan kepercayaan terhadap kepimpinan berwawasan dan inovasi transformatif yang mentakrifkan PT Ihsan Group dan INTI.

Memandangkan terdapat lebih ramai orang Islam berbanding tempat lain di rantau ini, wujud peluang pasaran yang besar dan potensi untuk platform emas patuh Syariah ini.

Perkongsian ini bukan sahaja mendorong kemajuan teknologi tetapi juga menangani permintaan pasaran yang penting dan kurang mendapat sambutan.

Tambahan pula, menerusi kerjasama dan sokongan PT INTI, platform emas digital iMas bakal menjalin penglibatan yang berasaskan komuniti dan menjangkau rangkaian secara meluas. Ia sekaligus memantapkan kedudukannya dalam penyelesaian perintis yang bukan sahaja merevolusikan landskap digital tetapi juga memupuk hubungan yang bernilai dalam kalangan pemegang taruh.

Apabila perkongsian ini mula berkembang, kedua-dua organisasi bersedia untuk terus kekal pada landskap digital sebagai persediaan masa hadapan.

Ia berfungsi sebagai penyelesaian cemerlang yang berintegrasi dengan lancar bersama kepimpinan berwawasan bagi menangani keperluan khalayak antarabangsa serta berpegang kepada prinsip inovasi, keterangkuman dan pematuhan Syariah.