Bitcoin Latinum, cabang Bitcoin bagi generasi akan datang yang mampu memperoleh jumlah urus niaga yang besar, pengurusan aset digital, keselamatan siber, dan kapasiti mengumumkan pelancaran prajualan rasmi mereka.

Bitcoin Latinum akan didagangkan di bawah simbol LTNM dengan satu jumlah bekalan 888,888,888 LTNM [disahkan oleh LTNM].

Bitcoin Latinum kini tersedia untuk prajualan di bitcoinlatinum.com  dan akan tersedia di bursa-bursa pada tahun 2021.

Bitcoin Latinum adalah satu cabang Bitcoin yang dipertingkatkan. Algoritma dan infrastruktur Bitcoin Latinum memecahkan halangan dan had kelajuan yang telah menghalang sebilangan mata wang maya daripada mencapai penggunaan praktikal dan tepat masa.

Bitcoin Latinum memanfaatkan ke dalam gelombang baharu kripto DeFi — kewangan nyahpusat — untuk peranan mereka di dalam urus niaga digital bebas. Menurut Nasdaq, jumlah pasaran mata wang kripto yang berkaitan dengan DeFi baru-baru ini melepasi $14 bilion, meningkat dari $1 bilion pada Februari 2020.

Token Bitcoin Latinum merupakan bahagian daripada ekosistem blok rantai yang diterima pakai oleh syarikat-syarikat di dalam media, permainan, penyimpanan, awan, dan telekomunikasi.

Token Bitcoin Latinum akan digunakan secara saling bertukar pada setiap rangkaian rakan/pembekal ini oleh pengguna.

Di samping itu, Bitcoin Latinum menambahkan keselamatan di sekitar urus niaga yang sedang diproses dan perlindungan nod perlombongan yang ditingkatkan berdasarkan kepada teknologi imbasan ingatan.

Selanjutnya, Bitcoin Latinum berhasrat untuk mengurangkan kos bagi setiap urus niaga Bitcoin dari dolar sehingga kepada peni untuk urus niaga dalam rantaian dan bahkan kadar yang lebih rendah untuk urus niaga berasaskan kilat.

Marsh & McLennan, satu daripada broker insurans khusus dan penasihat risiko terkemuka di dunia, telah dilantik untuk mengatur satu program insurans komprehensif bagi Bitcoin Latinum.

Perlindungan insurans itu, yang akan diatur oleh Marsh Asia, akan melindungi pemegang Bitcoin Latinum sekiranya berlaku kecurian luaran dan pakatan sulit dalaman, berpotensi sehingga mencapai nilai penuh bagi pegangan mereka.

Perlindungan insurans yang dipertimbangkan ini akan menjadikan Bitcoin Latinum sebagai aset digital terbesar yang diinsuranskan di dunia.

Draper Dragon Fund akan memainkan satu peranan utama dengan Bitcoin Latinum. Draper Dragon Fund telah melabur di dalam syarikat-syarikat  blok rantai Telegram, Ledger, Vechain, Ultrain, Aelf dan Token Insight.

“Perkongsian itu dengan Marsh, Monsoon, dan Bitcoin Latinum akan memperluaskan lagi portfolio aset digital kami,” kata Richard Wang, Rakan Pengurusan bagi Dragon Digital Fund.

Draper Dragon adalah satu lanjutan bagi Draper Venture Network (DVN) yang disokong oleh jutawan Tim Draper yang seringkali dianggap sebagai satu daripada pemodal teroka yang paling berjaya di dunia.

Menerima pakai Bitcoin Latinum adalah studio pemenang Anugerah Akademi Cross Creek Media. Cross Creek telah menjana lebih dari $1.7 bilion di box office di seluruh dunia.

Cross Creek Media, yang mempunyai hubungan jangka panjang dengan Sony Pictures Entertainment dan Universal Pictures, baru-baru ini mengembangkan aset digital mereka di dalam filem, televisyen, dan IP dengan Monsoon Blockchain & Marsh.

Cross Creek telah menjadi sebuah pembiaya bersama/pengeluar filem seperti pemenang Oskar Black Swan dan merupakan penggerak dalam filem yang berjaya American Made, Everest, dan Hacksaw Ridge.

Timmy Thompson, Ketua Pegawai Eksekutif bagi Cross Creek Media menyatakan, “Kami sangat gembira mengenai Bitcoin Latinum dan keupayaannya sebagai satu token yang diinsuranskan, ketika kami terus mengembangkan sifat-sifat yang telah memenangi anugerah.

Portfolio Cross Creek bagi pelaburan teknologi media baharu meletakkan kami dengan sempurna untuk memanfaatkan sektor aset digital di dalam Media dan Permainan.”

Bitcoin Latinum telah memilih Hex Trust dari Hong Kong, platform penjagaan aset digital terkemuka untuk sektor perbankan, untuk menjadi sebuah penjaga aset digital bagi token baharu itu.

Dibina dengan mengambil kira bank dan institusi kewangan, Hex Trust menawarkan modul keselamatan perkakasan dari IBM, dan disambungkan kepada rangkaian pembayaran SWIFT.

Baru-baru ini, Hex Trust telah menjalin kerjasama dengan pemimpin global yang berpusat di Milan, SIA, yang memproses lebih $14 bilion di dalam pembayaran digital lebih $16 bilion dalam urus niaga perkhidmatan institusi pada setiap tahun.

Pelaksanaan bagi blok rantai dan mata wang kripto itu dalam sektor perbankan dan kewangan terus meningkat dalam dua tahun kebelakangan ini. JPMorgan Chase ($2.98 Trilion AUM) baru-baru ini melancarkan satu mata wang digital untuk pelanggan teknologi besar, dan PayPal kini akan membolehkan hampir 350 juta pengguna untuk membeli dan menjual mata wang kripto utama, termasuk Bitcoin.

Rangkaian blok rantai Spunta telah dipadankan oleh kebanyakan bank di Itali, dan dilaporkan bahawa satu versi digital bagi Yuan sedang diuji oleh People’s Bank of China.

Permodalan pasaran bagi Bitcoin semakin mencecah $200 bilion dan merangkumi kira-kira 84% daripada pasaran mata wang kripto.

Bitcoin baru-baru ini melonjak melepasi $18,000 bagi setiap token, menunjukkan satu pasaran bul yang mantap. Awal tahun ini, Gartner menyatakan bahawa teknologi blok rantai akan menghasilkan lebih $176 bilion bagi nilai perniagaan menjelang tahun 2025, dan $3.1 trilion menjelang tahun 2030.

Terdapat beberapa trilion dolar dalam aset global yang berpotensi untuk didigitalkan.

Penggabungan Bitcoin dan mata wang kripto ke dalam aliran urus niaga bagi aset digital rentas sempadan Amerika Syarikat dan Asia meningkat secara eksponen.

Monsoon Blockchain, syarikat blok rantai utama di Asia, akan menyesuaikan Bitcoin Latinum di dalam ekosistem mereka yang luas dan saluran bagi urus niaga aset digital.

Monsoon memberi tumpuan untuk menjadi syarikat yang mempelopori penerapan pengurusan aset nyahpusat yang sangat selamat. Awal tahun ini Monsoon Blockchain membentuk perkongsian utama di dalam ruang aset blok rantai dan digital dengan kerajaan, industri telekomunikasi, media dan hiburan, dan fintech.

*Sebarang Bitcoin Latinum yang ditawarkan adalah hanya untuk tujuan pendidikan dan maklumat dan TIDAK harus ditafsirkan sebagai satu tawaran atau pengumpanan berkaitan sekuriti, atau boleh dipercayai sebagai nasihat pelaburan yang diperibadikan.

*Bitcoin Latinum sangat mengesyorkan anda berunding dengan seorang profesional berlesen atau berdaftar sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan.