Merdeka, merdeka, merdeka ! Laungan keramat 63 tahun lalu terus subur di hati setiap rakyat Malaysia. Dengan rasa rendah diri dan bersyukur, saya mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-63 bertemakan Malaysia Prihatin, tanggal 31 Ogos.

Tema yang berjiwa besar itu menggambarkan seluruh rakyat di negara ini turut sama memerangi wabak COVID-19 serta kecaknaan kerajaan dengan melakukan pelbagai inisiatif merangkumi aspek ekonomi dan kebajikan demi kelangsungan hidup rakyat.

Naib Ketua Wanita UMNO Malaysia, Datuk Norliza Abdul Rahim berkata, UMNO tidak terkecuali dalam hal ini kerana sebahagian perjuangan 74 tahun adalah untuk perjuangan kemerdekaan negara. 

Sehubungan itu, setiap nilai patriotisme yang menjadi sebahagian daripada nilai murni perlu dipupuk dan seandainya dijiwai dan diamalkan sebaik mungkin, akan dapat menyumbang ke arah pembentukan generasi yang berhemah tinggi dan berakhlak mulia.

“Setiap rakyat terutama generasi muda perlu menjadikan nilai patriotisme sebagai amalan atau pegangan serta disemai dalam jiwa segenap lapisan masyarakat Malaysia demi kelangsungan negara dalam menghadapi era pasca modenisme normal yang baharu,” katanya yang juga Ketua Wanita UMNO Negeri Pulau Pinang