Kadar berpatutan dan ciri-ciri perkhidmatan yang memudahkan, disokong oleh rangkaian pos terbesar Pos Malaysia

Pos Laju SendParcel, platform penghantaran dalam talian milik Pos Malaysia Berhad (Pos Malaysia), kini menawarkan penghantaran antarabangsa ke lebih daripada 200 negara di seluruh dunia, menghubungkan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) dan perniagaan eDagang tempatan dengan pasaran luar negara.

Disokong oleh rangkaian pos terbesar daripada Pos Malaysia, perkhidmatan Express Mail Service (EMS) dan International Air Parcel memudahkan pelanggan untuk menghantar dari mana – mana sahaja di Malaysia ke negara-negara seperti China, Jepun, Korea Selatan, United Kingdom, Amerika Syarikat dan destinasi – destinasi lain di rantau ini dan serata dunia*.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pos Malaysia Syed Md Najib berkata, “Pos Malaysia berhasrat untuk menjadi pusat eDagang di Malaysia dan bagi mencapai aspirasi ini, adalah penting bagi kami untuk memantapkan model perniagaan syarikat agar dapat memenuhi permintaan yang tinggi daripada sektor eDagang di peringkat global.”

“Dengan meningkatkan capaian antarabangsa melalui Pos Laju SendParcel yang menawarkan kadar berpatutuan, perniagaan-perniagaan milik Malaysia dapat berhubung terus dengan pelanggan antarabangsa dan mengembangkan sayap perniagaan ke luar negara.

“Sebagai penyedia perkhidmatan pos negara, kami kekal komited untuk menyediakan perkhidmatan rentas sempadan yang terbaik dan membuka peluang baharu bagi para pelanggan kami,” katanya.

Selain menyediakan kadar berpatutan, perkhidmatan EMS menawarkan khidmat penghantaran cepat untuk bungkusan sehingga 30kg, manakala International Air Parcel pula menawarkan perkhidmatan penghantaran ekonomi dengan jangka masa penghantaran biasa.

Kedua-dua perkhidmatan menawarkan pengambilan percuma, penghantaran dari pintu ke pintu, jejak & kesan dan bukti penghantaran.

Kedua-dua perkhidmatan ini boleh didapati secara dalam talian di sendparcel.poslaju.com.my dan di semua Pejabat Pos Laju dan Pejabat Pos seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan penghantaran antarabangsa Pos Laju SendParcel, layari sendparcel.poslaju.com.my atau hubungi pusat panggilan khidmat pelanggan kami di 1-300-300-300.

Pos Laju SendParcel adalah sebuah platform dalam talian yang menyediakan perkhidmatan penghantaran mudah kepada individu dan pelanggan komersial.

Pos Laju SendParcel adalah sebahagian daripada usaha berterusan Pos Malaysia untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dengan menawarkan kemudahan dalam menguruskan penghantaran pukal pada harga terbaik, sebut harga segera, perkhidmatan pengambilan percuma dan nota penghantaran yang dijana secara automatik termasuk kemudahan pelaporan dan pengesanan penghantaran.

Untuk menggunakan SendParcel, pelanggan hanya dikehendaki membuka akaun dan memilih salah satu daripada 8 pakej tambah nilai yang menyediakan kadar menarik dan pelbagai manfaat di sendparcel.poslaju.com.my.

Ketahui perihal perkhidmatan, aktiviti dan perkembangan Pos Malaysia di pos.com.my, Facebook (facebook.com/PosMalaysiaBerhad) dan Instagram (instagram.com/pos4you).

*Senarai penuh kadar, destinasi, anggaran jangka masa penghantaran dan terma & syarat boleh dirujuk di sendparcel.poslaju.com.my.