Anda sedang mencari telefon pintar terbaharu pada harga mampu milik, ini mungkin boleh menjadi pilihan, realme 5i yang dilancarkan di pasaran hari ini.

Realme Malaysia bukan sahaja melancarkan telefon pintar, realme 5i malah turut memperkenalkan realme Buds Air yang menjadi peranti terkini sesuai dengan gaya hidup golongan muda masa kini.

Pengurus Jenama realme Malaysia, Tiffany Teh berkata, tahun ini adalah tahun yang menjanjikan sesuatu yang menarik dan realme akan terus membawa lebih banyak produk berinovasi kepada rakyat Malaysia.

“Hari ini, kita melancarkan telefon pintar terbaharu dalam keluarga realme 5 siri iaitu realme 5i Quad Camera Battery Hero dan buat pertama kalinya aksesori iaitu fon telinga realme Buds Air tanpa wayar yang menawarkan pengalaman baru kepada pemakainya,” katanya pada majlis pelancaran produk berkenaan di Subang Jaya, hari ini.

realme Buds Air

Buat pertama kalinya realme telah menawarkan produk tanpa wayar realme Buds Air. Dilengkapi dengan cip Custom R1 dan sambungan Bluetooth 5.0, ia mampu menjanjikan pengalaman audio terbaik dan juga sambungan pantas yang lebih stabil.

Buds Air juga dilengkapi pengecas tanpa wayar berkuasa 10W yang hadir dengan port USB-C, dan ketahanan bateri sehingga 17 jam.

Selain ciri penuh inovasi itu, peranti ini turut dilengkapi sokongan dwi mirofon dengan teknologi Environment Noise Cancellation, yang menjanjikan tahap kejelasan suara walaupun dalam persekitaran bising.

 

Selain itu ia juga hadir dengan kawalan sentuhan dan juga ciri pembantu digital daripada Google Assistant.

realme 5i

Dikuasakan dengan pemprosesan Qualcomm Snapdragon 665 (11nm), realme 5i turut dijana dengan bateri berkapasiti 5000mAh yang boleh dicas menggunakannya kabel microUSB berkuasa 10W.

Daripada segi spesifikasi, ia hadir dengan skrin 6.5-inci, dijana cip Snapdragon 665, memori 4GB RAM dan storan 64GB.

Paling menarik ialah kamera Quad iaitu empat kamera belakang gabungan resolusi 12MP + 2MP (depth) + 2MP (makro) + 8MP (ultra-lebar). Untuk swafoto, ia menyertakan kamera hadapan 8-megapixel.

Ketika ini realme 5i ditawarkan dalam dua warna pilihan iaitu Aqua Blue dan Green Forest, realme 5i ditawarkan dalam satu varian sahaja iaitu 4GB + 64GB.

Realme 5i ditawarkan pada harga RM599, dan bakal dijual bermula 18 Januari 2020 secara luar-talian, dan secara atas-talian bermula 28 Januari 2020.