Selepas 10-minggu melancarkan pencarian global duta bersama AirAsia dan Sony, mengumumkan gelaran duta bersama selama setahun milik Aisha Nazar berusia 29 tahun dari Kuala Lumpur.

PENCARIAN itu menerusi penyertaan cerita visual yang telah menarik perhatian juri profesional apabila menerima lebih dari 700 penyertaan dari seluruh dunia.

Ketua Kumpulan Komersial AirAsia X Barry Klipp berkata, hampir 11 tahun kami membolehkan penerbangan tambang rendah jarak jauh, yang telah membolehkan para tetamu kami terbang lebih jauh dengan tambang rendah.

(L-R) Zahirah Macwilson, Elfira Loy, Benyamin Ismail CEO of AirAsia X Malaysia, Satoru Arai Managing Director of Sony Malaysia, Aisha Nazar AirAsia & Sony Joint Ambassador, Barry Klipp Group Head of Commercial AirAsia X, Izara Aishah, Che Puan Juliana Evans flanked by Cabin Crew

Melihat pelbagai cerita visual yang dikongsi menerusi pencarian duta bersama Sony yang diadakan buat julung kalinya dari para tetamu kami adalah amat menyentuh hati.

Cerita-cerita inspirasi seperti ini adalah contoh yang tepat terhadap perkara yang mendorong kami untuk terus memperluaskan rangkaian jarak jauh kami dan memenuhi janji ‘now everyone can fly extra long’.

Saya juga mengambil peluang ini untuk berterima kasih kepada pihak Sony atas sokongan dan semangat yang dijuntujukan menerusi kerjasama ini dan tahniah kepada semua finalis termasuk duta bersama kami yang kini mempunyai peluang berharga seumur hidup.”

Sementara itu, Pengarah Urusan Sony Malaysia Satoru Arai berkata, “Kita dapat melihat minat mendalam bidang fotografi dan pengembaraan berkembang dengan pesat, lebih ramai kini boleh menghasilkan foto berkualiti tinggi dengan nilai estetika yang luar biasa untuk memberitahu cerita perjalanan yang penuh inspirasi dengan teknologi visual terkini seiring dengan penyertaan yang kami terima menerusi pencarian duta bersama ini.

Harapan kami adalah untuk mengekalkan minat mendalam terhadap fotografi sentiasa meningkat supaya lebih ramai dapat berkongsi keindahan dunia ini melalui lensa kamera mereka ketika mengembara.”

Bagi mengalakkan pengembaraan, AirAsia menawarkan promosi istimewa selama dua minggu bagi kesemua destinasi dengan potongan sebanyak 70%. Para tetamu boleh menempah di airasia.com bermula 28 Oktober 2018 untuk perjalanan segera atau sehingga 30 Jun 2019.

Duta bersama yang baru sahaja dilantik Aisha Nazar akan terbang ke Tokyo dengan tempat duduk Premium Flatbed AirAsia yang telah memenangi pelbagai anugerah untuk lawatan eksklusif ke makmal teknologi Sony untuk melihat teknologi dan ciptaan masa depan mereka yang belum didedahkan kepada umum.

Selain itu, beliau akan melalui pengalaman yang tidak dapat dibeli menjalani program sepanjang tahun penuh bersama Sony dan membawa pulang kamera terbaru mereka tanpa skrin Sony Alpha A7 III K serta fon kepala (headphone) tanpa wayar Sony h.ear on 2 yang keduanya bernilai lebih dari RM10,000.

Sebagai lanjutan dari kempen #ThroughTheLens, pencarian duta besama sony ini menerima lebih daripada 700 penyertaan dari seluruh dunia yang memaparkan pelbagai destinasi AirAsia menerusi laman throughthelens.airasia.com.

Sembilan finalis yang disenarai pendek juga menerima hadiah istimewa termasuk penerbangan pergi balik dari AirAsia X dan kamera Sony RX100V bernilai RM4,299 setiap satu.

Artis terkenal tempatan, Elfira Loy, Alvin Chong, Izara Aishah, Zahirah MacWilson dan Che Puan Juliana Evans pula diumumkan sebagai wajah bagi kempen AirAsia #ThroughTheLens yang memaparkan video perjalanan yang dibintangi mereka ke destinasi popular AirAsia seperti Xi’an, Tokyo, Amritsar, Taipei dan Seoul.

Peminat boleh menonton video mereka di airasia.com/throughthelens

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini