Sime Darby Property sinonim dengan pembangunan berkualiti menerima 13 anugerah High QLASSIC Achievement daripada CIDB Malaysia

SIME Darby Property sekali lagi muncul sebagai pemenang utama di acara tahunan QLASSIC Award 2018 anjuran Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) Malaysia.

Pemaju hartanah itu berjaya merangkul 13 anugerah High QLASSIC Achievement yang mengiktiraf tahap kualiti pembangunannya. Sime Darby Property telah mendapat pengiktirafan tinggi bagi projek-projek di Bukit Jelutong, Elmina East, Bandar Bukit Raja, Saujana Impian, USJ Heights, Bandar Ainsdale, Nilai Impian, Chemara Hills dan Bandar Universiti Pagoh.

Projek – projek tersebut terdiri daripada pembangunan kediaman dan komersial. Sime Darby Property juga merupakan pemaju hartanah yang mendapat anugerah paling banyak di acara tersebut, merangkul 13 daripada 37 anugerah yang dipertandingkan.

Syarikat itu juga menerima empat anugerah khas iaitu tiga anugerah Best QLASSIC Achievement bagi kategori Kediaman dan Bukan Kediaman dan anugerah Best of the Best QLASSIC Achievement.

Ketua Pegawai Operasi bagi Operasi Perbandaran Sime Darby Property, Dato’ Wan Hashimi Albakri berkata, “Sime Darby Property begitu sinonim dengan pembangunan berkualiti dan diperkuatkan melalui penerimaan anugerah tertinggi daripada CIDB Malaysia.

Kami mengucapkan terima kasih kepada CIDB Malaysia bagi pengiktirafan ini dan kami akan terus menetapkan piawaian tertinggi untuk para pelanggan dan pemegang taruh kami.”

“Keputusan QLASSIC kami telah menunjukkan peningkatan yang ketara dari tahun ke tahun dan jumlah kecacatan pembinaan semakin berkurangan.

 

Kesemua projek Sime Darby Property tertakluk kepada penilaian dalaman yang ketat sebelum melalui penilaian kualiti QLASSIC di peringkat akhir. Kami mengutamakan kualiti dan tidak jenuh berusaha untuk menyediakan produk-produk yang memenuhi jangkaan para
pelanggan kami.”

Sistem Penilaian Kualiti dalam Pembinaan (QLASSIC) adalah sistem atau kaedah untuk mengukur dan menilai kualiti mutu kerja pembinaan bangunan berdasarkan Standard Industri Pembinaan (CIS 7:2014).

QLASSIC membolehkan kualiti kerja antara projek pembinaan dapat dibandingkan secara objektif melalui sistem pemarkahan.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini