Pengedar BMW Motorrad yang pertama di Seremban dan Negeri Sembilan kini dibuka bagi memenuhi permintaan pelanggan serta penggemar motosikal premium di kawasan selatan tanahair.

MILLENNIUM Welt dan BMW Motorrad Malaysia telah membuka bilik pameran yang pertama di Seremban dan juga Negeri Sembilan, baru-baru ini.

Bryan Wong, Pengarah Urusan Millennium Welt berkata, “Kami di Millennium Welt telah lama menjalin kerjasama yang baik dengan BMW dan MINI, kami adalah wakil mereka di Seremban, termasuk Batu Pahat dan Kuantan.

Justeru itu, kami berbesar hati dengan usahasama terbaharu BMW melalui pembukaan divisyen beroda dua di sini yang menempatkan jenama BMW Motorrad bagi penggemar motosikal premium.”

owen Riley, Ketua BMW Motorrad Malaysia pula berkata, “2017 ialah tahun pemecahan rekod bagi BMW Motorrad di Malaysia. Selain rekod jualan yang memberangsangkan, kami juga menambah lima model motosikal premium terbaharu ke dalam portfolio kami.

Kami berharap untuk meneruskan perkembangan positif ini pada tahun 2018 bermula dengan pembukaan pengedar terbaharu, Millennium BMW Motorrad di Negeri Sembilan.”

Pada tahun lepas, jualan kesemua model BMW Motorrad meningkat sebanyak 13.2% di serata dunia, dengan jumlah 164,153 unit terjual. Di Malaysia sahaja, 1,052 unit motosikal berjaya dijual, mencatatkan peningkatan jualan sebanyak 5% berbanding tahun sebelumnya.

Bilik pameran ini terletak di Jalan Tun Dr. Ismail, Seremban dan boleh mempamerkan sehingga 10 motosikal BMW Motorrad. Fasiliti tersebut akan berfungsi sebagai pengedar BMW Motorrad yang ke-11 di Malaysia.