Setiap manusia tidak akan terlepas daripada ujian Allah SWT sama ada susah atau senang. Ditimpa musibah penyakit juga adalah salah satu bentuk ujian dan sejauh mana persediaan kita dalam menghadapinya.

SECARA umum ramai yang mengetahui bahawa pelbagai penyakit yang wujud ketika ini sukar diubati apatah lagi sekiranya penyakit yang dihidapi ini boleh membawa maut. Salah satu penyakit kronik itu ialah kanser yang menyerang tidak mengira usia sama ada kanak-kanak mahupun golongan dewasa.

Ketika ini, kebanyakan penghidap kanser bergantung kepada perubatan moden dan terpaksa menjalani tempoh rawatan yang panjang serta menyakitkan malah ada yang sudah menyerah kalah selepas melalui beberapa proses kemoterapi.

Bagaimanapun, usaha berterusan dilakukan penyelidik tempatan mungkin mampu memberi ‘nafas baru’ atau ‘sinar baru’ kepada usaha menghasilkan produk perubatan alternatif terhadap penyakit kronik yang boleh membawa maut ini.

Kajian awal oleh Universiti Putra Malaysia (UPM) terhadap tumbuhan yang dikenali sebagai daun rerama atau nama saintifiknya Mariposa Christia Vespertilionis ini, mendapati ia menunjukkan ciri-ciri anti barah dan anti keradangan malah dikatakan berupaya menjadi penawar penyakit berbahaya seperti kanser.

Selain itu, daun rerama turut didakwa mampu mengubati penyakit denggi, angin ahmar, darah tinggi, kencing manis, lelah, migrain, ekzema, psoriasis, resdung, demam campak serta masalah usus seperti gastrik.

Dalam usaha membantu mereka yang menghidap penyakit yang sukar diubati ini, Rerama Resources, perintis produk teh rerama di Malaysia menghasilkan produk minuman kesihatan berasaskan 100 peratus pokok rerama hijau iaitu Butterfly Tea dan Mariposa.

Rerama Resources telah ditubuhkan secara rasmi pada 17 Mac 2015 di Ampang, Selangor dengan misi utama adalah untuk memudahkan pengguna serta pesakit-pesakit diluar sana yang sedang tercari-cari penawar bagi penyakit kronik.

Butterfly Tea merupakan produk pertama daripada Rerama Resources yang satu-satunya produk tempatan yang telah mendapat cop tanda dagangan (trademark) Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) sekali gus membuktikan produk ini sudah menjalani beberapa proses kelulusan klinikal dan ujian makmal yang ketat dari Kementerian Kesihatan Malaysia.

Syarikat milik Bumiputera sepenuhnya itu menyediakan pilihan dalam bentuk uncang (Butterfly Tea) dan daun, batang dan akar Rerama Hijau yang belum proses (Mariposa) yang dapat memenuhi kehendak kesihatan anda.

Produk-produk yang dijual oleh Rerama Resources telah dihasil menggunakan bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan bertepatan dengan kehendak pelanggan. Rerama Resources menawarkan pilihan Butterfly Tea dan Mariposa yang mempunyai pelbagai khasiat.

Produk-produk keluaran Rerama Resources dijamin mutu serta kualitinya kerana ianya diproses dikilang OEM pakar dalam bidang herba serta ditanggung halal. Produk ini juga telah menjalani ujian makmal di Universiti Kebangsaan Malaysia dan telah mendapat kelulusan daripada bahagian Keselamatan Kualiti Makanan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Sementara itu, Pengasas Butterfly Tea, Samsul Anuar Sanusi berkata, produk Butterfly Tea sudah menembusi secara luas pasaran tempatan, Asia dan beberapa negara Eropah.
“Diperbuat daripada 100 peratus bahan semula jadi terdiri daripada akar, batang dan daun pokok rerama tanpa campuran bahan kimia, ia terbukti mempunyai tahap antioksidan sehingga 92.14 peratus dan mampu mengurang serta menyembuhkan pelbagai jenis penyakit,” katanya.

Shamsul berkata, dengan tahap anti oksidan yang tinggi, Butterfly Tea mampu melancarkan pengedaran darah, mengecut dan merencatkan pertumbuhan sel kanser, menurunkan kadar dan kandungan kuman HIV serta mengubati penyakit seperti ‘Systemic Lupus Erythematosus (SLE)’, kencing manis, darah tinggi, strok, ekzema, psoriasis, denggi, dan banyak lagi.

Beliau berkata, pengguna dapat berasakan kesan mahupun tindak balas dalam masa terdekat dengan hanya dua hingga tiga cawan pengambilan teh berkenaan.

“Untuk setiap uncang teh, mereka memerlukan 1.5 liter air mendidih dan digalakkan minum dalam keadaan suam atau suhu bilik.

“Bagi setiap uncang, ia boleh digunakan selama dua hari, manakala satu kotak pula dapat digunakan sepanjang tempoh sebulan lebih,” katanya sambil menambah produk itu mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan boleh diperoleh daripada stokis seluruh negara.

Wajah Baru Butterfly Tea Keluaran Rerama Resources

Rekaan yang lebih elegan, saiz yang lebih kecil, kotak yang lebih tebal, isi yang lebih padat, uncang bertali dengan tag Butterfly Tea disimpan kemas dalam sampul kertas agar uncang lebih terpelihara.
Yang paling penting setiap kotak terisi dengan 25 UNCANG Butterfly Tea dengan harga RM99 (SM) dan RM110 (SS).

Mengapa Perlu Memilih Butterfly Tea

 • Harga yang sangat mampu milik
 • Tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pewarna tiruan
 • Setiap uncang diadun dengan ramuan akar, batang dan daun pokok RERAMA hijau
 • Tindakbalas seawal pengambilan
 • Terjamin kebersihan, halal dan dikilang berstatus GMP
 • Produk ini diluluskan oleh Bahagian Keselamatan Kualiti Makanan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Khasiat Pohon Rerama Hijau Butterfly Tea

 • Membantu melancarkan peredaran darah dalam tubuh
 • Membantu menguatkan otot dan saraf yang lemah
 • Membantu merencat sel-sel yang tidak normal
 • Membantu menstabilkan tekanan darah
 • Membantu menstabilkan paras gula dalam darah kepada normal
 • Amat baik untuk kulit yang bermasalah
 • Membantu dalam penyembuhan luka luaran dan dalaman

TESTIMONI

“Saya telah disahkan menghidap kanser limfoma tahap 4 dan telah menjalani pelbagai rawatan seperti kimoterapi, tukar darah dan lain-lain lagi. Rawatan tersebut telah berjaya mengurangkan saiz ketumbuhan pada dada saya dari sebesar 12 cm kepada 5 cm.

“Kesan dari rawatan tersebut, terutamanya kimoterapi, badan saya menjadi lemah dan tidak berdaya. Saya terpaksa bergantung kepada pengambilan Vitamin B Kompleks setiap hari untuk memastikan badan mempunyai sedikit tenaga.

Saya kekal dengan keadaan ini selama lebih setahun. Baru-baru ini, seorang rakan telah memperkenalkan kepada saya produk Butterfly Tea. Saya mengambilnya setelah mengetahui tentang khasiatnya.

“Alhamdulillah, setelah meminum secawan, saya tidak lagi merasakan sakit yang selama ini menyerang pada bahagian abdomen perut. Daripada situ, saya mula yakin ianya akan memberi lebih banyak manfaat kepada saya.

“Saya mula mengamalkan pengambilan Butterfly Tea setiap hari. Dalam masa dua minggu, banyak perubahan dirasai khususnya pada badan saya. Saya berasa sangat bertenaga setiap hari walaupun kadang-kadang terlupa mengambil Vitamin B Kompleks dan tidak lagi mengalami sakit-sakit badan setiap kali bangun pagi.

Malah kesakitan pada bahagian ketumbuhan yang telah berlangsung selama lebih
setahun tidak lagi dirasai. “Melalui pemeriksaan doktor, keadaan darah saya yang tidak stabil sebelum ini semakin meningkat pulih.

Saya akan terus mengamalkan pengambilan Butterfly Tea pada masa akan datang. Bagi orang yang sakit seperti saya, produk ini memang ajaib!”
Khairul Amir Mohd Ali, 37 tahun
Jalan Semarak, Kuala Lumpur

Penafian : kesan untuk setiap individu adalah berbeza

 

UNTUK PERTANYAAN DAN PESANAN HUBUNGI

019-6423601 atau 019-3692006 atau 012-3969475 atau 016-7023582

Sila layari laman sosial facebook www.facebook.com/reramaMY atau laman web www.reramaresources.com

Mariposa

MARIPOSA merupakan produk kedua daripada Rerama Resources. Ia dikeluarkan dalam paket 30gram yang mengandungi akar, batang dan daun pokok rerama hijau yang belum diproses. Ianya telah dikeringkan mengikut piawaian tertentu yang mana selamat untuk diminum.
Khasiat Mariposa sama juga dengan Butterfly Tea cuma berbeza dari segi dos dan penyediaannya. Pengguna perlu merebus dahulu Mariposa sebelum menggunakannya.

Butterfly Tea

BUTTERFLY TEA merupakan produk pertama daripada Rerama Resources. Ia dikeluarkan dalam satu kotak 2 gram yang di dalamnya terdapat 25 uncang. Harga sekotak adalah RM99 SM dan RM110 SS.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini