Bakal Dilancarkan di Malaysia Autoshow 2017. Tempahan dibuka bermula hari ini di semua bilik pameran Toyota

UMW Toyota Motor Sdn Bhd (UMWT), syarikat usaha sama antara UMW Corporation dan Toyota Motor Corporation, akan mempamerkan lapan model Toyota di Malaysia Autoshow 2017 yang akan diadakan di MAEPS (Taman Ekspo Agro Malaysia Serdang),Seri Kembangan, Selangor, dari 9 hingga 12 November 2017.

Acara kemuncak akan menyaksikan pelancaran Toyota Harrier serba baharu yang akan dijual secara rasmi di Malaysia bermula tahun 2018, disusuli dua model Toyota C-HR yang juga akan dijual pada tahun sama.

Toyota Harrier merupakan model yang sangat terkenal di Malaysia tetapi kebanyakannya merupakan model yang khusus untuk pasaran domestik Jepun. Kenderaan itu dijual di negara lain kebanyakannya diimport secara persendirian menerusi penjual bebas.

Bagaimanapun, dengan generasi ketiga yang diperkenalkan pada 2015, Toyota telah mula menawarkannya di pasaran terpilih menerusi pengedar sah seperti UMW Toyota Motor.

Harrier yang diimport dari Jepun dan akan diedarkan oleh UMWT mulai 2018 merupakan versi terkini dengan pengayaan baharu dan ciri-ciri yang dipertingkatkan sejak pelancarannya. Hanya rangkaian jualan UMWT  akan menawarkan versi enjin petrol turbocaj 2.0 liter dengan D=4ST dan teknologi VVT-iW.

Dua versi – Harrier 2.0T Luxury dan Harrier 2.0T Premium – akan ditawarkan dan akan didatangkan dengan Pakej Toyota Safety Sense (TSS) yang maju bagi perlindungan penumpang yang dipertingkatkan serta keselamatan pemanduan.

Sebagaimana kesemua model Toyota yang dijual di Malaysia oleh UMWT dan pengedar-pengedar sahnya, Harrier akan menerima sokongan selepas jualan di seluruh negara termasuk alat ganti dan yang paling penting, ia akan mempunyai waranti selama lima tahun dengan tiada had perbatuan. Para pemilik boleh memiliki ketenangan minda dengan mengetahui kenderaan mereka akan disenggara oleh juruteknik yang diberi latihan khusus untuk Harrier ini.

Pelancaran jualan Harrier serba baharu akan diumumkan pada tarikh yang lain. Harga Harrier adalah bermula dari RM238,000 (Harga Atas Jalan tanpa insurans bagi pendaftaran persendirian).

Ruang Dalaman Toyota Harrier

Turut dipamerkan ialah Toyota Innova 2.0X, Toyota Vios SE baharu dan satu daripada kereta yang akan digunakan di dalam siri perlumbaan Vios Challenge One-Make yang akan memasuki pusingan kedua pada 25 dan 26 November 2017, bertempat di MAEPS bagi membawa aksi mengujakan ke Lembah Klang.

Tema ruang pameran Toyota ialah All About the Drive, menggambarkan matlamat Toyota dalam mengangkut orang ramai, secara langsung dan secara perlambangan. Model-model yang dipamerkan dan boleh didapati di Malaysia adalah hasil kefahaman syarikat terhadap kehendak pelanggan dan cara terbaik bagi memenuhi keperluan mereka.

Para pengunjung juga boleh menikmati pengalaman versi terkini Toyota Hilux dan Toyota Fortuner di kawasan Toyota Off Road terletak tidak jauh dari tapak pameran utama. Keupayaan hebat Hilux dan Fortuner akan di demonstrasikan pada tapak yang disediakan khusus. Sistem bantuan pemandu seperti Active Traction Control (A-TRC), Hill-start Assist Control (HAC) dan Downhill Assist Control (DAC) akan dipertontonkan.

Pada masa yang sama, keselesaan yang dipertingkatkan pada pikap dan SUV Toyota hari ini akan terbukti semasa pecutan tinggi di atas permukaan kasar.

Dua unit Toyota C-HR yang dipamerkan merupakan model yang spesifikasinya serupa dengan yang akan dijual di Malaysia bermula 2018.

Bagi Innova pula, versi yang dipamerkan ialah Innova 2.0X, varian baharu yang diperkenalkan pada bulan lepas. Ini merupakan model utama dalam keluarga Innova dan memaparkan imej lebih premium dengan ciri-ciri maju. Ia mengekalkan ruang kabin yang luas dan fleksibel yang merupakan ciri-ciri utama Innova sangat dikenali dengan penggayaan crossover bagi seiring dengan trend semasa.

Selebriti  TGR Vios Challenge, Shukri Yahaya dan Shawn Lee juga akan hadir di ruang pameran Toyota semasa hari pelancaran rasmi pameran auto tersebut, iaitu 9 November 2017.

Sepanjang empat hari 2017 Malaysia Autoshow, terdapat pelbagai aktiviti disediakan di ruang pameran Toyota dengan orang ramai berpeluang memenangi barangan eksklusif Toyota dan barangan-barangan lain. Maklumat mengenai pakej pembiayaan dan tawaran istimewa seperti ‘Toyota RM1,000,000 Bonanza’ juga ditawarkan bagi mereka yang merancang untuk membeli model terbaharu Toyota.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini