Casio Computer Co., Ltd. mengumumkan keluaran GBD-300, satu penambahan baharu kepada barisan G-SQUAD yang didorong oleh sukan dalam rangkaian jam tangan kalis hentakan G-SHOCK.

Jam tangan baharu ini menampilkan profil nipis dan kompak yang menawarkan padanan yang malah lebih selesa, serta fungsi-fungsi berguna untuk menjejaki larian serta rejimen latihan lain.

G-SHOCK mula dikenali pada tahun 1983, menyampaikan keghairahan untuk mencipta jam tangan tahan lasak yang tidak akan pecah walaupun jika terjatuh. Sejak itu, Casio terus memperkenalkan kemajuan fungsi, struktur dan reka bentuk kepada kecemerlangan kalis hentakan jenama ini.

Dipenuhi dengan fungsi-fungsi penjejakan data, barisan G-SQUAD yang didorong oleh sukan dalam jenama G-SHOCK ini terbukti sangat popular.

GBD-300 baharu menampilkan bentuk oktagon yang ringkas dengan reka bentuk nipis dan kompak yang menawarkan padanan yang lebih baik pada pergelangan tangan. Jam tangan kalis hentakan ini didatangkan padat dengan fungsi-fungsi berorientasikan sukan yang berguna yang dapat menjejaki jarak, kiraan langkah dan banyak lagi.

Profil nipis dicapai dengan struktur kalis hentakan yang menempatkan bekas jam tengah di antara dua bezel yang berasingan. Bezel bamper belakang, dengan kelengkungan berbentuk mangkuk membaluti sekeliling bekas jam, bukan sahaja meningkatkan rintangan hentakan, tetapi juga membantu mengurangkan kontak dengan bahagian belakang tangan.

Penutup fleksibel yang diletakkan pada bahagian bawah yang membolehkan tali jam uretana lembut bertemu dengan bezel mengikuti pergerakan pergelangan tangan apabila dipakai demi memberikan padanan yang malah lebih selesa.

Bahagian tali jam yang bersentuhan dengan kulit mempunyai tekstur bertitik. Ini dapat menghalang tali jam daripada melorot, serta daripada melekat pada kulit yang disebabkan oleh peluh, demi memberikan keselesaan terbaik.

GBD-300 menawarkan pengukuran jarak yang amat tepat menggunakan bilangan langkah yang dikira dengan akselerometer dan algoritma proprietari. Aplikasi G-SHOCK MOVE khusus menawarkan sokongan hebat untuk senaman harian, membolehkan pengguna menyemak log hayat dengan data berhubung kiraan langkah dan kalori yang dibakar, serta log aktiviti.

Aplikasi ini juga mencipta rancangan latihan yang disusun mengikut objektif latihan yang ditetapkan oleh pengguna.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini