Casio Computer Co., Ltd. mengumumkan pelancaran penambahan baharu kepada jenama jam tangan kalis hentakan G-SHOCK. GPR-H1000 baharu, yang tergolong dalam siri jam tangan RANGEMAN direka bentuk untuk menyampaikan nilai sebenar dalam persekitaran daya hidup, menampilkan sensor kadar denyutan jantung optik dan fungsian GPS untuk berfungsi dalam persekitaran semula jadi yang paling sukar.

Rangkaian Master of G daripada jam tangan G-SHOCK direka bentuk untuk memenuhi keperluan golongan profesional yang bekerja dalam keadaan ekstrem, memberikan prestasi unggul di darat, di lautan atau di udara dengan keupayaan dan fungsi yang dikonfigurasikan khusus untuk setiap persekitaran ini.

Antara kesemua ini, jam tangan RANGEMAN dilengkapi dengan Sensor Tigaan yang mengukur bearing kompas, tekanan altitud/barometrik dan suhu, untuk kegunaan optimum oleh renjer dan golongan profesional lain yang beroperasi dalam persekitaran darat yang paling sukar, seperti hutan hujan, panas dan hutan tebal.

GPR-H1000-1/GPR-H1000-9

Dengan Monitor kadar denyutan jantung dan fungsian GPS yang membolehkan pengguna untuk mengawal keadaan dalam persekitaran yang mencabar ini, RANGEMAN GPR-H1000 baharu direka bentuk khusus untuk memberikan ketahanan unggul dalam persekitaran daya hidup.

Dibina dengan struktur kalis debu dan lumpur, GPR-H1000 baharu ini dilengkapi dengan Sensor Tigaan yang mengukur bearing kompas, tekanan altitud/barometrik serta suhu. Jam tangan baharu ini turut didatangkan dengan sensor optik untuk kadar denyutan jantung, akselerometer untuk menjejaki aktiviti seperti bilangan langkah yang diambil dan giroskop untuk penentukuran kompas yang tepat.

Selain daripada kesemua ini, fungsian GPS dimasukkan untuk mendapatkan data lokasi. Pengukuran yang komprehensif ini mengesan dengan tepat pergerakan tubuh pemakai, perubahan persekitaran dan banyak lagi, yang membolehkan pengguna memantau keadaan seperti kadar denyutan jantung, tahap oksigen darah, dan arah, walaupun dalam persekitaran yang mencabar.

Jam tangan baharu ini turut dilengkapi dengan fungsi-fungsi pengukuran yang direka bentuk untuk menyokong sembilan aktiviti di lapangan.

Apabila melakukan trekking, umpamanya, jam tangan ini memaparkan kadar denyutan jantung, jarak perjalanan, altitud dan kelajuan pendakian atau penurunan, lalu membolehkan pengguna menjejaki keadaan fizikal dan persekitaran sekeliling mereka bagi menyokong keputusan serta-merta.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini