Shell Malaysia dengan bangganya mengumumkan perasmian Shell Café hari ini, menawarkan pengalaman gastronomi unik yang berbaloi untuk para pengguna.

Nikmati kopi istimewa yang dihasilkan segar dengan pelbagai pilihan makanan menarik yang menyelerakan. Ini merupakan satu lagi pencapaian penting untuk Shell dengan komitmen untuk menawarkan pengalaman yang terbaik untuk setiap pelanggan.

Dibancuh segar di lokasi oleh barista kami yang terlatih, setiap tegukan kopi istimewa Shell Café pastinya menceriakan hari anda.

Seow Lee Ming, Pengurus Besar, Mobiliti, Shell Malaysia, menekankan bahawa Shell Café merupakan bukti kepada dedikasi Shell dalam menyesuaikan diri dengan pilihan dinamik para penggunanya.

Menurutnya, kopi signature di Shell Café  mengandungi rasa ‘KAW’ tambahan mengabungkan rasa buah-buahan dengan aroma berempah.  Beliau turut berkongsi mengenai strategi perkembangan Shell dalam memperkenalkan Shell Café kepada khalayak Malaysia secara meluas.

Menjanjikan keutamaan pelanggan dengan pengalaman yang menyeluruh, Shell Café turut menyediakan ruang yang selesa untuk pelanggan beristirehat sebelum meneruskan perjalanan mereka selain daripada menawarkan makanan dan minuman yang segar dan menyelerakan, dalam usaha menjadikan ia sebagai destinasi pilihan ramai.

Tampil dengan keunikannya yang tersendiri, campuran kopi di Shell Cafe terdiri daripada gabungan biji kopi Arabica dan Liberica, yang diperoleh dan dihasilkan di Malaysia. Biji kopi Liberica yang hanya merangkumi kurang daripada 2% dari pengeluaran kopi dunia ini amat jarang dihasilkan. Ini menjadikan kopi ini lebih unik dengan rasa yang tersendiri, memastikan setiap cawan kopi Shell Café berbaloi untuk dinikmati.

Di samping hidangan kopi wajib cuba kegemaran rakyat Malaysia seperti Americano, Latte dan Cappuccino, Shell Café turut menyediakan hidangan kopi istimewa seperti Dirty Latte dan Cokespresso serta frappe ais kisar yang menyegarkan.

Shell Café menyajikan pelbagai jenis makanan termasuklah pasta telur masin, sosej gourmet, wrap yang segar dan segera, serta pilihan lain termasuk pilihan makanan tanpa daging.

Bagi penggemar pastri yang ingin menjamu selera dengan pantas, Shell Café menawarkan pelbagai snek kegemaran ramai seperti firecracker dan Chocolate Roll dan pilihan tambahan baharu termasuklah karipap, croissant badam, scone dan kek.