Pengeluar air mineral terkemuka, Spritzer telah memenangi Anugerah Penjenamaan Dunia buat kali kesembilan berturut-turut dalam bahagian minuman kebangsaan, kategori air, di Anugerah Penjenamaan Dunia – Jenama Terbaik 2023.

Anugerah berprestij itu, disampaikan di Kensington Palace, London malam tadi, mengiktiraf komitmen Spritzer terhadap kecemerlangan, kualiti dan kelestarian.

Anugerah Penjenamaan Dunia – Jenama Terbaik 2023-2024 mempamerkan kecemerlangan lebih 3,500 jenama yang mewakili lebih daripada 45 negara.

Di antaranya, hanya 250 jenama yang diisytiharkan sebagai pemenang, merangkumi pelbagai kategori pada tiga peringkat terkemuka – global, serantau dan, nasional.

Ketua Perhubungan Awam Spritzer Winnie Chin berkata, anugerah ini merupakan bukti kualiti luar biasa air mineral Spritzer yang kaya dengan silika.

“Ia adalah penghormatan yang dimungkinkan oleh sokongan tidak berbelah bahagi daripada pengguna setia kami, pembekal yang boleh dipercayai dan rakan kongsi perniagaan yang dihargai,” katanya di sini hari ini.

Proses penilaian teliti anugerah itu terdiri daripada penilaian jenama (30 peratus) pengundian dalam talian awam (30 peratus)dan penyelidikan pasaran pengguna (40 peratus)

Satu anugerah kebangsaan diberikan kepada setiap jenama dalam setiap kategori produk atau perkhidmatan, mewakili negara-negara yang mengambil bahagian.

The World Branding Forum adalah sebuah pertubuhan amal yang berdedikasi untuk menghasil, mengurus dan menyokong pelbagai program merangkumi penyelidikan, pembangunan, pendidikan, pengiktirafan, rangkaian dan kerjasama projek rintis.

Air mineral semulajadi Spritzer yang kaya dengan silika berasal dari akuifer bawah tanah di tapak yang bersih seluas 400 ekar di Taiping, Perak, Malaysia, bersebelahan dengan hutan hujan tropika.

Syarikat ini berkomitmen untuk menyampaikan kualiti terbaik kepada pengguna dan juga aktif dalam memperjuangkan inisiatif komuniti.