Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (Malaysian Genomics), pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka, mengumumkan anak syarikat milik penuh mereka MGRC Biopharma Sdn. Bhd., menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Ant Group Digital Technologies, untuk menyepadukan kepakaran MGRC dalam perubatan peribadi dan ketepatan dengan ketajaman teknologi Ant Group Digital Technologies, terutamanya dalam kebolehkesanan blockchain.

Terkenal dengan penyampaian perkhidmatannya yang merangkumi genetik, genomik, biofarmaseutikal dan imunoterapi seperti terapi gen sel yang meliputi sel CAR-T dan sel Natural Killer (NK), MGRC Biopharma mendapati memangkin dengan keupayaan inovatif Ant Group Digital Technologies.

Teknologi kebolehkesanan unik Ant Group Digital Technologies, bersama-sama dengan kepakaran teknikalnya dalam analisis data dan pengurusan risiko pintar, ditetapkan untuk menjadi penting dalam memelihara integriti sumber dalam produk biofarmaseutikal dan makmal sel MGRC, membangkitkan keinginan berterusan untuk peningkatan usaha MGRC ke arah kemampanan.

Perkongsian ini berkisar pada MGRC Biopharma yang menyepadukan penyelesaian kebolehkesanan AntChain TaaS AntChain Digital Technologies dan dimungkinkan melalui perkongsian tempatan strategiknya dalam sektor penjagaan kesihatan.

Di luar penyepaduan ini, kedua-dua syarikat berminat untuk meneroka spektrum usaha niaga digital yang boleh meningkatkan keberkesanan dan jangkauan tawaran MGRC.

Pengerusi Eksekutif Malaysia Genomics Azri Azerai berkata, kerjasama dengan Ant Group Digital Technologies adalah lambang komitmen yang tidak berbelah bahagi terhadap inovasi.

“Dengan menjalinkan kebolehkesanan blockchain dalam rangka kerja pengeluaran kami, kami bukan sahaja meningkatkan keaslian produk tetapi juga mengukuhkan janji kecemerlangan kami. kepada pihak berkepentingan kami. Perikatan ini adalah bukti aspirasi kami untuk menggabungkan teknologi terkini dengan kepakaran biofarmaseutikal,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

MoU tersebut disaksikan oleh Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil.

Sementara itu, Pengurus Besar Perniagaan Antarabangsa, Ant Group Digital Technologies Derrick Loi berkata, kolaborasi dengan entiti terkenal seperti MGRC memperkayakan perjalanan kami untuk membantu mempercepatkan transformasi digital dan kerjasama digital merentas industri yang berbeza.

“Bersama-sama, kami merangka kursus yang inovatif teknologi dan penjagaan kesihatan bergaul dengan lancar, menetapkan pentas untuk kemajuan terobosan dalam sektor ini,” katanya.

Kedua-dua mereka meletakkan sasaran dalam matlamat bersama untuk menyampaikan nilai yang tiada tandingan kepada pemegang kepentingan mereka dan menerajui inovasi yang mentakrifkan semula pertemuan teknologi dan penjagaan kesihatan.

Sehingga 7 November 2023, harga saham MGRC berada pada RM47 sen, dengan permodalan pasaran berjumlah RM65.2 juta.