airasia MOVE (dahulunya airasia Superapp) mengumumkan Nadia Omer sebagai Ketua Pegawai Eksekutif baharunya yang berkuat kuasa hari ini serta mengambil alih kepimpinan Mohamad Hafidz Mohd Fadzil yang berkhidmat sebagai pemangku CEO airasia MOVE sejak April tahun ini.

Nadia mempunyai rekod prestasi yang mengagumkan dalam penukaran kategori, perubahan tabiat pengguna dan penciptaan nilai ekosistem daripada perjalanan kerjayanya yang luar biasa yang merangkumi hari-hari awalnya di P&G kepada peranannya yang berpengaruh di Nestle dan PepsiCo.

Beliau baru-baru ini berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Perniagaan Cars24, Asia Tenggara sebelum menyertai airasia MOVE. Beliau membawa bersama pengalaman yang banyak untuk mengemudi serta memimpin airasia MOVE ke hadapan untuk menjadi platform pelancongan pilihan di rantau ini dengan nilai terbaik.

Nadia memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari Lahore University of Management dan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Matematik, Statistik dan Ekonomi.

Tony Fernandes, Ketua Pegawai Eksekutif Capital A dan juga Pengerusi Eksekutif MOVE Digital, mengulas, “Kami teruja untuk masa depan airasia MOVE. Peralihan tampuk kepimpinan dan kehadiran Nadia adalah sesuatu kami perlukan di organisasi ini.

Banyak yang kami bincangkan sejak beberapa bulan lalu dan saya pasti dia akan berjaya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif baharu airasia MOVE. Seperti yang diumumkan bulan lepas, kami kini berada di era baharu inovasi pengembaraan, dan saya percaya latar belakang Nadia yang pelbagai telah meletakkan beliau secara unik untuk menerajui airasia MOVE ke hadapan sebagai platform pelancongan sehenti pilihan Asean.”

“Beliau juga akan bekerjasama rapat bersama BigPay, yang diketuai oleh Zubin Rada Krishnan untuk menawarkan akses secara lancar kepada perkhidmatan perjalanan dan kewangan pada satu platform, dengan ciri kewangan bersepadu.

“Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Mohamad Hafidz atas sumbangannya sebagai pemangku Ketua Pegawai Eksekutif airasia MOVE selama enam bulan yang lalu, kerana beliau akan beralih kepada peranan lain dalam Kumpulan Capital A.”

Nadia Omer, Ketua Pegawai Eksekutif airasia MOVE, berkata, “Saya berbesar hati untuk menerajui airasia MOVE, dan saya berharap dapat bekerjasama dengan Allstars di seluruh rantau ini.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Tony Fernandes atas kepercayaan untuk membawa perniagaan ke hadapan, dan fokus utama saya adalah untuk menyampaikan nilai yang tiada tandingan kepada pengguna airasia MOVE, selain daripada pengalaman yang dipertingkatkan pada platform kami.”

MOVE Digital Sdn Bhd (dahulunya dikenali sebagai airasia Digital Sdn Bhd) ialah cabang digital Capital A Berhad, dan merangkumi dua perniagaan transformatif: airasia Superapp (kini airasia move) dan BigPay. MOVE berdedikasi untuk merevolusikan sektor pelancongan dan perkhidmatan kewangan dengan menawarkan penyelesaian inovatif, berpusatkan pengguna pada nilai terbaik.

airasia MOVE (dahulunya airasia Superapp) dengan pantas telah menjadi platform perjalanan sehenti yang menawarkan nilai dan kemudahan melalui pengalaman tempahan dari permulaan ke penghujung perjalanan yang lancar dalam tempoh dua tahun yang lalu, manakala BigPay penyedia fintech yang inovatif yang membolehkan orang Asia Tenggara meningkatkan kehidupan mereka melalui pengurusan kewangan yang lebih baik.