Hotel Elcient Osaka akan dibuka di Sonezaki, Osaka, pada 1 Ogos 2020. Ia boleh diakses secara terus dari Lapangan Terbang KIX ke Stesen JR Osaka, yang berada dalam jarak berjalan kaki.

Di samping itu, ia mempunyai akses yang sangat baik ke Kyoto, Nara, Kobe dan Wakayama, untuk menjadikannya sebuah lokasi yang ideal untuk mengunjungi ke tempat-tempat Warisan Dunia UNESCO dan tempat-tempat tarikan pelancongan.

Kawasan Sonezaki terkenal sebagai sebuah “bandar gourmet” yang bertenaga yang melambangkan Osaka sebagai sebuah tempat di mana penggemar makanan tempatan datang untuk menjamu selera.

Terdapat tempat-tempat melawat dan hiburan yang berbeza untuk menikmati gandingan yang sempurna bagi budaya pop moden dan kerohanian purba. Alami seni persembahan tradisional seperti Ningyo Joruri, Rakugo, Kabuki dan Noh.

Setelah meninggalkan hotel itu, tetamu akan menemui Tsuyu no Tenjinjya atau Ohatsutenjin, sebuah tempat kerohanian yang sangat popular yang mempunyai sejarah lebih dari 1,300 tahun.

Tsuyu no Tenjinjya adalah pentas bagi “Sonezaki Shinju (Pembunuhan Diri Berganda bagi Sonezaki),” sebuah kisah cinta murni representatif (kisah benar), yang telah berlanjutan sejak zaman Edo. Tetamu dapat mencergaskan semula minda dan badan mereka di kuil itu.

Semua pengalaman di sini akan memenuhi pancaindera itu dan menghiburkan tetamu, sekali gus menggalakkan mereka untuk menginginkan lebih banyak.

Kazuya Shintani, Pengurus Besar bagi Hotel Elcient Osaka, berkata: “Kami menghargai pekerja penjagaan kesihatan, komuniti setempat, dan kerajaan di mana sahaja yang menghadapi cabaran sukar untuk bertindak balas terhadap COVID-19, bekerja di barisan hadapan untuk menanganinya.

Kami tidak akan dapat membuka Hotel Elcient Osaka tanpa mereka. Kami akan sentiasa berjaga-jaga terhadap situasi COVID-19 dan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya. Langkah pengawasan telah dibuat untuk memastikan penginapan yang sihat bagi tetamu kami.”

Mengenai Hotel Elcient

Hotel Elcient terletak di Kyoto dan Hotel Elcient Osaka yang dibuka di Sonezaki adalah hotel jenama Elcient yang kedua.

Berdasarkan kepada konsep “Menjelajahi keindahan kawasan tempatan dengan ELCIENT,” Hotel Elcient menawarkan layanan dan perkhidmatan baik untuk membantu tetamu mengalami dan mencintai keindahan “Sonezaki.”

Hotel Elcient Kyoto mempunyai 562 bilik tamu gaya Jepun, sementara Hotel Elcient Osaka mempunyai 253 bilik berwarna tanah yang bergaya. Kedua-duanya mempunyai ruang mandi yang besar dengan sebuah sauna.

Hotel Elcient berada dalam jarak berjalan kaki dari stesen utama, sebuah lokasi yang sangat baik untuk percutian dan perniagaan.