Fenomena basikal tolak atau lebih popular dengan gelaran pushbike kini semakin menjadi kegilaan kanak-kanak dari seawal umur 18 bulan dan pihak PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC) serta anak syarikatnya Park Here Sdn Bhd (PHSB) mengambil peluang untuk menganjurkan acara SACC Mall Pushbike Fun Race pada Sabtu ini di tapak parking terbuka SACC Mall, Shah Alam.

Kategori yang bakal dipertandingkan adalah untuk terbuka lelaki dan perempuan berumur 4 hingga 7 tahun serta kategori campuran lelaki dan perempuan berumur 2 hingga 5 tahun dengan yuran penyertaan sebanyak RM30 sahaja.

Pemenang bakal membawa pulang trofi dan kesemua pelumba yang berjaya menamatkan perlumbaan akan membawa pulang pingat ‘finisher’ dan yang lebih menarik adalah hadiah cabutan bertuah berupa pushbike Strider Sport, pushbike Bike8, pushbike Hotaru, pushbike XB dan aksesori pushbike.

Ketua Pegawai Eksekutif PREC, Fakru Radzi Ab Ghani berkata penganjuran ini adalah sebagai salah satu dari teras khidmat sosial PREC iaitu sukan dengan memberikan pendedahan kepada kanak-kanak di sekitar Shah Alam khasnya selain dapat menyihatkan badan, aktiviti bersama gajet mereka juga dapat dikurangkan.

“Ibu bapa juga dapat meluangkan masa berfaedah mereka bersama anak-anak dengan melakukan aktiviti sihat seperti ini seterusnya menggilap bakat terpendam seperti skil mengimbang badan dengan lebih mudah dan berkomunikasi”, katanya.

Pengurus Kanan PHSB, Mohd Ardisham Mohamad Shahir menyatakan bahawa pihaknya akan memberikan pelbagai baucar cuci kereta yang terletak di aras LG tempat letak kenderaan SACC Mall, Shah Alam khas sempena pertandingan ini, antaranya:

1. Water coating bernilai RM30 sahaja (harga asal RM45),

2. Baucar RM10 untuk pembelian servis RM50 dan ke atas,

3. Parking percuma pada hari tersebut untuk 2 perkara di atas dari 10 pagi hingga 7 petang

Pertandingan ini turut mendapat kerjasama daripada Push Bike Pro Malaysia dan Ruumi Bass serta disokong oleh Bike8, Hotaru, Tuning Kids, Customhype, Parents and Children Online (PCO) dan XB Pro.

Bagi pendaftaran dan pertanyaan lanjut mengenai SACC Mall Pushbike Fun Race sila hubungi (Urusetia) 011-2476 5190.

Maklumat lanjut berkenaan PREC, sila layari laman sesawang (www.prec.my) dan laman sosial kami Facebook (PKNS Real Estate Sdn Bhd-PREC) dan Instagram (pknsrealestateofficial).