Perodua memberi peluang kepada para pengunjung Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur 2018 (KLIMS18) untuk melihat keupayaan masa hadapannya, terutama sekali dari segi konsep reka bentuk.

PERODUA menerusi pameran KLIMS18 menawarkan satu kilasan kepada arah yang mungkin untuk memenuhi jangkaan para pelanggan yang sentiasa berkembang.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Datuk (Dr) Aminar Rashid Salleh berkata, bertemakan Illumination (pencahayaan), sudut pameran Perodua menggambarkan visi dan cita-cita syarikat untuk terus mencetuskan idea-idea yang sejajar dengan keperluan dan kehendak pelanggan masa hadapan.

Turut diperkenalkan di Perodua Illumination adalah X-Concept, sebuah kenderaan konsep berteknologi tinggi yang menuju ke arah aspirasi dan gaya hidup masa hadapan. Para pengunjung dialu-alukan untuk berhubung dengan pasukan Penyelidikan dan Pembangunan (R&D) Perodua dengan memberi maklum balas dan pandangan mereka terhadap X-Concept,

Mengambil bentuk dinamik hatchback, ciri-ciri menarik Perodua X-Concept termasuk gril hadapan dan logo Perodua yang diterangi LED, lampu hadapan LED berbentuk Y, lampu isyarat membelok yang berurutan dan pintu sway yang mendedahkan ketiadaan pilar B apabila dibuka.

Pada bahagian dalaman, X-Concept mempunyai susun atur papan pemuka futuristik yang mengelilingi panel instrumen TFT, skrin sesentuh tengah 12.9 inci dan stereng flat-bottom.

“Seiring dengan tema Beyond Mobility KLIMS18, Perodua X-Concept adalah lebih daripada sekadar kenderaan. Ia merupakan manifestasi visi Perodua masa hadapan di mana kenderaan menjadi kenyataan gaya hidup dan dipenuhi dengan teknologi tersambung (connected technology).

“Kami juga memberi peluang kepada para pengunjung untuk memandu dan mengalami sendiri X-Concept, melalui dunia realiti maya (VR),” kata Datuk (Dr) Aminar.

Turut dipamerkan di Perodua Illumination adalah Myvi GT, satu percubaan reka bentuk yang meneroka versi Myvi yang lebih sporty. Kenderaan ini mempunyai bumper hadapan dan belakang yang tampil lebih agresif, sistem brek yang dinaik taraf serta sport rim 17 inci, kerusi bucket Alcantara dan stereng flat-bottom.

Myvi GT

Peminat teknikal akan teruja dengan pameran powertrain generasi seterusnya yang dibangunkan oleh rakan teknikal Perodua, Daihatsu Motor Company of Japan, dan akhir sekali, para pengunjung akan diberi intipan kepada tawaran masa hadapan Perodua.

“Kunjungilah sudut pameran kami kerana kami akan menjalankan banyak aktiviti di sepanjang kelangsungan KLIMS18.

Antaranya permainan interaktif, peraduan digital, hadiah-hadiah dan persembahan yang menarik supaya kami dapat lebih dekat dengan para pelanggan semasa serta masa hadapan kami,” kata Datuk (Dr) Aminar.

Myvi GT

KLIMS18 dibuka kepada orang ramai mulai 23 November hingga 2 Disember di Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC). Perodua Illumination terletak di Aras 1.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini