TCEC, pemegang francias tunggal kenderaan Renault di Malaysia mengumumkan bahawa ia akan menyediakan 150 unit crossover kompak Renault Captur yang bergaya dan versatil kepada GoCar, peneraju platform perkongsian kereta berdasarkan permintaan di Malaysia.

KEHADIRAN model Renault ini sekali gus menjadikan kenderaan GoCar kini berjumlah 450 unit di atas jalan raya.

At the handover ceremony of Renault Captur to GoCar

Kerjasama tersebut diumumkan dalam satu acara penyerahan di ibu pejabat TCEC di Petaling Jaya yang menyaksikan 50 unit pertama Renault Captur diserahkan kepada GoCar. Baki 100 unit lagi akan diserahkan secara berperingkat dalam beberapa bulan akan datang.

Renault Captur ialah crossover paling laris dalam segmennya di Eropah. Gayaan luaran yang segar, enjin pengecas turbo penuh kuasa, penjimatan bahan api mengagumkan, penarafan keselamatan terbaik dan pakej penyelenggaraan yang mampu milik menjadikannya penambahan ideal buat rangkaian kenderaan GoCar.

Renault Captur Pre-Facelift

“Renault Captur yang bergaya dan sporty merupakan pilihan terbaik untuk ahli-ahli GoCar. Rekaan luaran tersendiri dengan warna dua tona yang bergaya menyerlahkan ciri kereta Perancis ke dalam rangkaian kenderaan kami.

Sementara senarai peralatan dan ciri terbaik yang ada padanya menawarkan prestasi pemanduan menyeronokkan, selain menawarkan ciri keselamatan yang komprehensif,” kata Ketua Pegawai Eksekutif GoCar Mobility Sdn Bhd, Alan Cheah.

Menerusi perkhidmatan perkongsian GoCar, Renault Captur ditawarkan pada kadar RM18.90 sejam, RM189 sehari, RM1,323 seminggu atau RM5,670 sebulan.

Untuk mengakses perkhidmatan ini, anda hanya perlu memuat turun aplikasi mudah alih GoCar dan daftar sebagai ahli. Selepas menerima pengesahan, ahli-ahli boleh membuat tempahan dengan mudah, selain mengunci, membuka dan menghidupkan Captur menggunakan aplikasi mudah alih GoCar.

The full line-up of Renault Captur variants joining the GoCar fleet

Lanjutan tempahan juga boleh dibuat dengan mudah menerusi aplikasi tersebut.

“Renault Captur menjadi bukti pengetahuan dan kepakaran Renault selama 120 tahun yang merangkumi inovasi dalam aspek enjin pengecas turbo dan penjimatan bahan api mengagumkan.

Melalui kolaborasi dengan GoCar, kami harap dapat memberi peluang kepada rakyat Malaysia merasai pengalaman memandu crossover yang menjadi peneraju segmennya di Eropah selama bertahun-tahun lamanya,” kata Ketua Pegawai Eksekutif TC Euro Cars Sdn. Bhd., Kuan Kim Luen.

Dikuasakan oleh enjin pengecas turbo TCe 120 Renault yang dipadankan dengan transmisi Efficient Dual Clutch (EDC) enam kelajuan, Captur yang menerima pengiktirafan EEV mampu menawarkan prestasi dan pecutan seperti enjin aspirasi biasa bersesaran 1.8L. Di samping penjimatan bahan api yang mengagumkan dan rendah emisi.

Sempena penyertaan Renault Captur ke dalam rangkaian kenderaannya, GoCar menawarkan rakyat Malaysia peluang untuk #TakeCaptur mulai sekarang sehingga 31 Disember 2018. Sah untuk ahli sahaja, promosi itu menawarkan diskaun sebanyak RM30 dengan tempahan minimum 10 jam Captur menerusi kod promo khas ‘GOCARCAPTUR’.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini