Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) memperkenalkan pakej baharu untuk Tiguan Comfortline yang dikenali sebagai ‘WILD’.

Pakej ‘WILD’ merangkumi pedal sports aluminium, kemasan krom pada bahagian belakang dan pemijak sisi dengan logo Tiguan. Kit tersebut dilengkapkan lagi dengan filem tingkap VW Tint.  Pakej ‘WILD’ ditawarkan pada harga RM5,099.

Pengarah Urusan VPCM, Erik Winter menyatakan bahawa pengenalan pakej ‘WILD’ memberi pilihan kepada pelanggan untuk membuatkan Tiguan mereka lebih menyerlah berbanding yang lain.

“Kami sentiasa mencari jalan untuk meningkatkan tawaran produk serta memberi pilihan yang bergaya kepada pelanggan. Penambahbaikan pada Tiguan sememangnya dapat memantapkan lagi reka bentuk serta kontur SUV yang bergaya,” katanya.

Menjadi antara pilihan dalam kalangan peminat SUV di Malaysia, Tiguan menggabungkan enjin TSI 1.4L dengan pengecas turbo dan pancitan terus bersama kotak gear klac basah 6-kelajuan automatik. Enjin tersebut mampu menjana kuasa mengagumkan mencecah 150PS dan tork 250Nm di antara 1,500 hingga 3,500rpm.

Tiguan Comfortline ditawarkan pada harga RM148,990 seunit, tidak termasuk pakej ‘WILD’.

Sama seperti semua model Volkswagen (berkuat kuasa pada 1 Januari 2018) Tiguan hadir dengan program penyelenggaraan percuma selama 3 tahun (atau perbatuan sejauh 45,000km, mana-mana tiba-tiba dahulu), selain jaminan pengeluar dan bantuan tepi jalan selama lima tahun.

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini