Julung Kali versi RHD (Pemanduan Sebelah Kanan)

SEMPENA berlangsungnya pameran MILIPOL akan datang di Paris, Plasan akan membawakan variasi baru SandCat Stormer untuk polis dan unit memerangi keganasan. Sebagai tindak balas kepada keganasan domestik dan keganasan yang dilihat semakin meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Plasan melancarkan kenderaan antikeganasan dan kawalan rusuhan yang unggul – dan buat Pertama Kalinya Versi RHD (Pemanduan Sebelah Kanan) ditawarkan untuk negara-negara RHD.

SandCat Stormer RHD baru dilengkapi dengan sistem SCAT serba baru bagi membanteras keganasan konflik keamatan rendah dengan pelbagai cara yang tidak membawa maut, memberikan kawalan kumpulan yang tepat dan seimbang, mencegah kecederaan awam dan tidak membawa risiko kepada pengendali sistem.

SCAT ialah RCWS yang dipasang pada bumbung dengan Pengimejan siang & malam, sistem perintah dan kawalan, penyuluh silau, pelancar bom tangan asap/gas 40mm berbilang tembakan, Alat Akustik Jarak Jauh dan pilihan senapang.

SandCat menawarkan pengoptimuman unik antara perlindungan, muatan dan kos dengan menggunakan bahan-bahan komposit untuk menewaskan ancaman yang dulunya hanya ditemui di zon perang, tetapi kini dapat dilihat dalam serangan di jalan-jalan bandar.

Ini termasuk perlindungan dari senjata seperti B6/B7 + AK47 7.62×39 AP + Dragunov 7.62×54 AP, lantai yang dilindungi daripada dua bom tangan DM51, dan banyak lagi.

SandCat Stormer Plasan ialah kenderaan berperisai taktikal paling ringan yang menyediakan tahap perlindungan yang tinggi seumpamanya. Ia direka untuk berkhidmat dalam pelbagai profil bermisi yang memerlukan kenderaan yang amat mudah dikendalikan dan terlindung, seperti penguatkuasaan undang-undang bandar, penjagaan keamanan, keselamatan tanah air dan rondaan sempadan.

Ia mempunyai kos pemilikan rendah dengan menggunakan casis komersial Ford F550 Super Duty yang handal dengan enjin berkuasa dan pacuan empat roda, dan berada dalam lingkungan GVW diperakui oleh Ford.

Kabin berperisai dapat menampung sehingga 10 penumpang dengan selesa dan memberi tumpuan teliti terhadap reka bentuk serta ergonomik bagi membolehkan pasukan memenuhi misi mereka dengan selamat. https://www.plasan.com. Sumber: Plasan Sasa

KOMEN ANDA

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini