Kawkki Korean Flaming Chicken membuka cawangan pertamanya di Malaysia, yang menghidangkan makanan pelbagai perisa tradisional dan moden Korea di sini semalam.

Restoran terkenal dengan makanan Korea itu menampilkan 39 hidangan untuk dipilih oleh para pengunjung di negara ini.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Kawkki Ben Kuan berkata, restoran ini menawarkan perjalanan kulinari yang mempamerkan warisan budaya masakan Korea yang kaya dan kerancakan inovasi masakan kontemporari.

Kawkki Authentic Korean-style marination roasted chicken served with stuffed rice

“Kawkki berbangga dengan menunya yang luas dan disusun rapi yang merapatkan jurang antara kegemaran tradisional dan inovasi masakan termaju. Restoran ini menawarkan pelbagai hidangan Korea, setiap satu bukti kepada perisai yang kaya dengan perisa yang mentakrifkan masakan Korea.

Daripada klasik abadi kepada ciptaan kontemporari seperti Spicy Tteokbokki dan Cheese Snow, Kawkki meningkatkan keseronokan gastronomi ke tahap yang belum pernah terjadi sebelum ini,” katanya selepas majlis pelancaran Restoran Kawkki di sini hari ini.

Terletak di komuniti Puchong yang meriah, menu Kawkki yang luas berfungsi sebagai permaidani rumit yang menceritakan sejarah ayam yang kaya dalam masakan Korea.

Kawkki Spicy Red Chicken in superb spicy gochujang sauce with stuffed rice (link)

Ini termasuk peristiwa penting dari pengaruh rotisserie Amerika pada 1960-an hingga jejak budaya yang ditinggalkan oleh KFC dan K-Pop.

Kuan menambah, pasukan pakar masakannya memastikan proses penyediaan yang teliti dalam masa 48 jam untuk setiap hidangan, merangkumi gabungan unik rempah dan intipati masakan Korea.

Dengan visi yang menyeluruh untuk membawa Ayam Berapi Korea yang terbaik kepada pengunjung dan pelaksanaan yang mantap, Kawkki telah menjadi lebih daripada sekadar tempat makan—ia adalah perjalanan kulinari yang menggabungkan tradisi, inovasi dan kepintaran pasaran dengan indah.

Manakala ruang dan susun atur yang luas dan selesa turut ditawarkan kepada 100 para pengunjung dalam setia satu masa dan restoran ini berfungsi bukan sahaja sebagai ruang makan tetapi sebagai tempat perlindungan yang menggalakkan keseronokan komunal dan menghargai rasa Korea yang rumit.

Selain itu Kuan berkata, pihaknya juga tidak berkompromi dengan isu kualiti di mana Kawkki memberi tumpuan yang mendalam pada kualiti, memilih hanya bahan-bahan segar dan menggunakan teknik masakan terbaik.

“Setiap hidangan bertujuan untuk menjadi perayaan tekstur dan rasa, direka dengan teliti untuk memberikan pengalaman makan yang tiada tandingan,” katanya.

Beliau menambah, untuk rancangan masa depan, Kawkki Korean Flaming Chicken sudah pun mengintai peluang pengembangan di Kuala Lumpur dan Selangor. Jenama ini juga terbuka kepada kerjasama perniagaan yang selaras dengan nilai dan visinya.