Dengan pelancaran rasmi model pertama, smart #1, hanya dalam beberapa bulan lagi, smart Malaysia meningkatkan tahap keterujaan pasaran EV dengan melancarkan versi pertama Hello smart App, sebuah aplikasi inovatif yang meningkatkan pemperibadian digital yang akan memberikan pengalaman premium untuk pelanggan smart.

Pelancaran aplikasi ini menegaskan komitmen syarikat untuk memperkasakan pelanggan smart #1 dengan menyelaraskan teknologi ke dalam rutin harian, serta meningkatkan keselesaan pengalaman keseluruhan mereka.

Menggalakkan Perjalanan Digital yang Komprehensif dan Lancar

Sebagai sebuah aplikasi yang akan merevolusikan lanskap digital kenderaan elektrik (EV) di Malaysia, Hello smart App menjanjikan pengalaman mesra pengguna dengan susunan empat tab untuk menyederhanakan dan meningkatkan perjalanan digital bagi peminat EV.

Setiap tab membuka akses kepada pelbagai pilihan. Sebagai contoh, tab ‘Discover’ memberikan akses kepada berita dan acara terkini, dan halaman komuniti, serta brosur produk digital dan notifikasi.

Dengan menggunakan tab ‘Vehicle’ pula, pengguna boleh memperibadikan kenderaan, menganggarkan bayaran bulanan, memohon pinjaman bank, menempah perkhidmatan dan
mengakses maklumat kenderaan masa nyata.

Maklumat ini termasuk Status Bateri, Status Pengecasan, Jarak Memandu, dan Pengesan Kenderaan. Selain itu, pengguna dapat mengawal penghawa dingin, pintu, tingkap, dan menjadualkan masa pengecasan dengan mudah melalui aplikasi ini.

Tab e-Mall memberikan akses kepada sebuah kedai maya untuk produk rasmi smart dan aksesori, serta menawarkan peluang kepada pengguna untuk mendapatkan mata ganjaran setia yang boleh ditebuskan untuk ganjaran menarik, manakala Tab ‘Profile’ merangkumkan semua fungsi smart App dan menawarkan pilihan pengesahan peribadi.

“Dalam usaha kami untuk memberikan perjalanan digital yang mesra pengguna, smart Malaysia komited untuk meningkatkan hubungan antara pemilik kenderaan smart serta kereta mereka. Kami teruja untuk memperkenalkan Hello smart App, yang membawa integrasi ke tahap lebih tinggi, dan memberi penglibatan kepada pengguna supaya kekal berhubung.

“Kami yakin aplikasi ini akan meneguhkan rasa cinta pemilik terhadap jenama smart dengan menawarkan pengalaman yang inovatif dan menyeluruh,” kata Zhang Qiang, CEO smart Malaysia.