Astro telah melancarkan BIZfibre baharu, perkhidmatan jalur lebar generasi akan datang dengan penghala WiFi-6 yang menyediakan jalur lebar berkelajuan tinggi pada kestabilan yang lebih baik kepada perniagaan.

BIZfibre dikuasakan oleh Astro Fibre, adalah pelengkap sempurna kepada Pek TV komersialnya yang menawarkan sukan secara siaran langsung, rancangan TV terbesar, filem blokbuster dan berita terkini.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro – Designate, Euan Smith berkata, “Memandangkan perniagaan kini menjadi lebih global dan berdaya saing, ia adalah penting bagi semua usahawan sehingga syarikat besar untuk mempunyai akses yang lebih baik kepada sambungan yang lebih pantas dan dipercayai.

SME merupakan tulang belakang kepada ekonomi Malaysia yang menyumbang 97% daripada jumlah pertubuhan perniagaan. Kami berharap untuk bekerjasama dengan sektor SME menerusi tawaran sambungan dan penyelesaian hiburan dengan WiFi bertaraf dunia serta kandungan menarik yang sah.

Melalui perkhidmatan ini, SME akan berasa tenang apabila mengetahui bahawa mereka melanggan pakej komersial TV yang sah dengan menyediakan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan mereka. Mendengar maklum balas daripada pelanggan dan prospek komersial kami, kami telah mereka rancangan BIZfibre kami untuk meningkatkan prestasi perniagaan melalui sambungan yang lebih pantas, lebih dipercayai dan stabil.

Kami telah memilih rangkaian pakej nilai tambah yang memenuhi semua keperluan komersial tanpa mengira saiz atau industri. Pek TV BIZfibre dan komersial kami menawarkan proposisi nilai yang unik berdasarkan pelbagai kandungan dan perkhidmatan Astro yang hebat.

Kami yakin BIZfibre akan menjadi sumbangan penting kepada peningkatan jalur lebar dan pangkalan pelanggan komersial kami.”

Ketika pelancaran diadakan, pemimpin industri termasuk Presiden Persatuan Pengusaha Restoran Muslim Malaysia (PRESMA) Dato’; Jawahar Ali dari Restoran Ali Maju, Alvin Sinclair dan Saravanan dari The Olive Tree Group dan Christopher Moore dari Le Méridien Petaling Jaya berkongsi bagaimana Astro’s Business Solutions membantu perniagaan pulih dengan kukuh apabila ekonomi dibuka semula supaya mereka boleh terus melayani pelanggan, kini menggunakan sambungan jalur lebar BIZfibre bersama tawaran kandungan TV Astro yang menarik.