Isuzu D-Max X-Terrain, trak pikap yang telah berjaya meneroka pendekatan baru dengan rekaannya yang imaginatif, keselesaan yang sukar ditandingi dan ciri inovatif kini meningkatkan lagi standard kenderaan kategori berkenaan dengan menawarkan penambahan minor yang signifikan, ke dalam senarai ciri sedia ada.

Dengan lima anugerah “Trak Pikap Tahunan Terbaik” sejak pelancarannya setahun lalu, Isuzu D-Max X-Terrain yang baru menepati setiap keperluan dan telah terbukti menjadi salah satu trak yang paling lasak, serba boleh dan canggih dalam pasaran hari ini.

“Isuzu D-Max generasi baru kekal menjadi kebanggaan kami. Model ini telah menghubungkan jurang antara fungsi sebenar trak pikap dengan kehendak pelanggan.

Okazoe (l) with Sogo (r)

Model utama Isuzu ini ingin memastikan pelanggan menikmati sejumlah ciri yang benar-benar hebat yang akan menjadikan pemanduan mereka lebih selamat dan menyenangkan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Isuzu Malaysia, Shunsuke Okazoe.

Penambahan paling jelas pada model baru D-Max X-Terrain ini ialah dua warna baru yang menonjol; Silky Pearl White dan Onyx Black.

Bersama-sama Valencia Orange, warna-warna baru ini memberikan dimensi segar kepada rupa lasak dan bergaya D-Max dan memberikan keunikan tersendiri di jalan raya.

Satu lagi pertambahan utama dalam D-Max X-Terrain baru ini adalah Around-View Monitor yang membolehkan persekitaran terdekat dipantau 360 darjah.

Ciri ini bukan saja menawarkan pandangan mata burung ketika mengundur, ia juga menyediakan pilihan panduan 3D dalam paparan 9 inci bagi meletakkan kereta dengan lebih tepat dan mudah.

Satu lagi ciri baru adalah pelantar cas tanpa wayar Qi yang terletak di ruang depan gear, yang memudahkan pengguna. Sesuai digunakan untuk hampir semua telefon pintar, telefon boleh dicas dengan mudah dan tanpa gangguan.

Justeru, pemandu tetap dapat menggunakan Bluetooth untuk menikmati muzik dan melihat peta dan pada masa sama bateri telefon tidak berkurang.

Satu lagi permintaan pelanggan yang popular adalah lampu alu-aluan di luar. Terletak kemas di bahagian bawah, lampu LED ini akan menerangi kawasan sekitar kaki ketika membuka kunci kenderaan.

Apabila digunakan bersama-sama follow-me home lights, pemandu dan penumpang akan selamat, dan kasut anda juga tidak akan kotor, walaupun di tengah gelap malam.

Seiring dengan gaya rugged X-Terrain, model ini juga kini memiliki pelindung geseran (scuff plate) berlampu yang bukan saja melindungi bingkai pintu daripada calar kecil, ia juga menambah lagi ciri elegan model ini.

“Populariti model Isuzu D-Max, terutama varian X-Terrain kekal tinggi dengan ramai pemilik kali pertama gembira dengan trak pikap moden ini.

Tahap keselamatan dan keselesaan yang mengagumkan, serta ciri versatil untuk ke mana saja dan melakukan apa saja telah menyebabkan semakin ramai pengguna kereta sedan beralih kepadanya.

“Saya yakin dengan tambahan ciri dan warna baru, D-Max X-Terrain akan terus menarik lebih ramai pemandu untuk beralih ke kenderaan kategori ini,” kata Ketua Pegawai Operasi Isuzu Malaysia, Kenkichi Sogo.

Isuzu D-Max X-Terrain baru ini akan dibuka untuk tempahan bermula sekarang di semua pengedar Isuzu sah dan akan mula diserahkan kepada pemilik pada pertengahan bulan Julai.

Model baru ini dijual dengan kenaikan harga minimum dengan harga atas jalan (tak termasuk insuran) bermula dengan RM146,938.40.

Untuk maklumat lanjut mengenai D-Max baru yang hebat ini, kunjungi pickuptruck.isuzu.net.my atau https://www.facebook.com/ISUZU.DMax.Malaysia/.