Pertubuhan Kebajikan Baitul Hasan Kuala Lumpur (Baitul Hasan) telah mengadakan Program Jom Bantu Asnaf (PKPB Covid-19) Siri ke 5 berupa makanan keperluan asas seperti beras, tepung, bihun dan susu.

Pengasas Baitul Hasan, Ustaz Dino Rizal Suratman berkata, pihaknya telah mengagihkan 130 pek makanan keperluan asas kepada petugas tanah perkuburan, petugas pembersihan dan pengawal keselamatan yang sememangnya memerlukan bantuan seperti ini.

“Alhamdulillah…kami sudah menyampaikan bantuan ini kepada keluarga yang memerlukan dan terkesan akibat pelaksanaan PKPB sekitar Kuala Lumpur serta Selangor.

“Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pihak khususnya kakitangan Baitul Hasan yang membantu mengagihkan bantuan ini.

“Kami juga mengucapkan terima kasih kepada orang ramai, individu atau dermawan yang menghulurkan sumbangan melalui kami ..teruskan usaha kita membantu golongan asnaf dan mereka yang terkesan akibat wabak COVID-19 ini,” katanya lagi.

Jika anda ingin terus membantu salurkan sumbangan zakat/sedekah/infak/fidyah anda secara bank in atau pemindahan online ke akaun Bank Islam 14171 01 000 7586 (Pertubuhan Kebajikan Baitul Hasan Kuala Lumpur) atau hubungi talian 017-3535 085 (Ustaz Dino) atau 017-3505 681 (Pejabat Baitul Hasan).